• Publicat:
Puterea Gândului

Guvernul vrea să dispară cu Parlamentul de gât

Guvernul vrea să dispară cu Parlamentul de gât
Vor fi doctorii în Intelligence din PSD destul de isteți...?

Guvernul Orban își cere moțiune de cenzură. E pe picior de plecare de când a intrat în Palatul Victoria. Dar, ca să se ajungă la anticipate, trebuie să dispară cu Parlamentul de gât. Ludovic Întâiul mai are o singură aspirație: să devină Ludovic al Doilea.

În consecință, PNL trebuie să își asume mai multă răspundere decât are.

De cuius, defunctul Executiv Dăncilă și-a făcut datoria: le-a lăsat liberalilor greaua moștenire. Depinde de ei să n-o risipească, astfel încât orice gogomănie să poată fi pusă în continuare pe seama PSD.  

Cu bagajele la ușă, câțiva miniștri liberali, ahtiați după imagine, au demarat proiecte megalomaniace – la Interne, la Muncă, la Educație. Important e să le plimbe prin fața camerelor de luat vederi. Dacă domnul Vela pare mai vioi când face instrucție cu polițiștii și jandarmii, doamnă Alexandru, mohorâtă, cu profilul său dantesc, a devenit coșmarul din bolgia pensionarilor. Cât despre buimăcita doamnă Anisie, n-are cum să sară peste umbra sa de inspectoraș școlar.

Pamfletarul Vasile – un caz special. Domnul Cîțu e profund motivațional. La câtă caterincă proastă face, orice jmecher e îndreptățit să creadă că are în buzunarul de la spate mandatul de ministru al Finanțelor. (Apropo, ieri premierul, într-un interviu-fluviu, se întreba îngrijorat „dacă” ne lovește sau nu criza financiară, astăzi ministrul de resort adăuga doct: „Doamne, ferește!”). 

Totul se va sfârși prost, ca să înceapă și mai prost, pentru că nu bătăliile de idei, nu confruntările de proiecte decid soarta României, ci trădările și traseismul politic cel mai năucitor.  

Vor fi doctorii în Intelligence din PSD destul de isteți să priceapă că atunci când ceva funcționează anapoda nu trebuie oprit brusc?  

Sursă FOTO: Partidul Național Liberal / Facebook
Inchide