„Hamsterul” Cioloș, tras pe roata motrice

Hamsterul Cioloș, tras pe roata motrice
Publicat: 12/03/2019, 21:00

Dumneavoastră știți ce e aia „roată/roți motrice”?! Ei bine, este/sunt „roțile antrenate de motor, spre a asigura deplasarea unui obiect/vehicul”, sau ceva.

Care va să zică, asta este poziție în care a fost plasata doamna/domnișoara Oana-Maria Bogdan, membră în conducerea centrală a PLUS, de către șeful dumisale de partid, și anume Dacian Cioloș: „A fost și este roata motrice în jurul căreia s-a construit echipa executivă care a dat formă și substanță proiectului politic RO+ devenit, mai apoi PLUS”.

Cum s-ar spune, partidul domniei sale este un fel de cașcaravetă cu o singură roată motrice pe spate (sau pe față), în jurul căreia se-nvârte partidul.

Straniu e puțin spus.

Dar iată ce i s-a-nvârtit în cap „digeiului” de partid, într-un interviu „rotativ” pentru o publicație belgiană, când a fost nevoită să răspundă la întrebarea „Ce ar schimba, dacă ar avea puterea să schimbe trecutul?”: „Aș desființa agricultura și nu aș domestici animalele. Cred că am fi oameni mult mai buni dacă, în calitate de descendenți ai vânătorilor și culegătorilor, nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri„.

Cum s-ar spune, protejata lui Dacian Cioloș ar fi gata să ne întoarcă, de mâine, la cultura Paleoliticului superior, contemporan cu picturile rupestre din (dau exemple din teritoriul francez, că-i e mai la-ndemână fostului premier) grotele Lescaux, Trois-Frérès, Niaux și Chauvet.

Deci, după ce Roata-Motrice ne anunță că PLUS ar fi pregătit ideologic să ne-ntoarcă la organizarea vechilor falanstere – recomand, pentru o mai bună înțelegere a fenomenului, filmul „Falansterul”, regia Savel Stiopul, 1979 – gata să ne deposedeze de amărâtele și păduchioasele noastre proprietăți – vorbesc de noi, ăștia, „mini-erectus”, abia ieșiți din grotele comunismului – iar pe cale de consecință, odioasa presă imperialistă a reacționat ca orice câine hămesit, care stă de pază la hotarele democrației dâmbovițene, Dacian Cioloș s-a detonat în fața marii adunări naționale, complet bulversate, bulversându-ne deplin. (Nu se poate să nu vă redau asta, ad litteram, pentru că e delicioasă): „Oana-Maria Bogdan este genul de femeie de care politica românească are nevoie pentru a căpăta substanță, omenie și justețe.

E persoana cu cea mai mare capacitate de muncă creativă și ordonată pe care o cunosc. În vara lui 2016, venea în guvernul pe care l-am condus ca secretar de stat responsabil cu patrimoniul la Ministerul Culturii. A fost suficientă o oră de discuții despre modul în care patrimoniul material și cel imaterial pot oferi valoare societății și pot contribui ladezvoltare, pentru a înțelege că am de-a face cu o femeie, nu doar foarte competentă, care vorbea din propria-i experiență (arhitect consacrat în Bruxelles, membru al Comisiei de experți UNESCO al orașului Bruges), dar și cu o vizionară și o inovatoare pe care nimic nu o poate împiedica să transforme visurile în realitate.

Acea primă impresie s-a transformat în certitudine în 2017, când a decis să fie unul dintre inițiatorii Platformei civice România 100și apoi în 2018, unul dintre cei nouă fondatori ai proiectului politic RO+, care s-a concretizat acum două luni în PLUS. Iar la începutul anului trecut, a lăsat propriul birou de arhitectură și urbanism din Bruxelles pe mâna salariaților și s-a întors în România.

A fost și este roata motrice în jurul căreia s-a construit echipa executivă care a dat formă și substanță proiectului politic RO+ devenit, mai apoi PLUS.

Oana are o capacitate înnăscută de a atrage oameni inovatori, entuziaști, determinați, cu spirit de echipă. Și face asta pentru că deține ea însăși aceste calități.

Ea este, acum, membru al Biroului Național al partidului, responsabilă cu inovarea și cu integrarea ideilor care – aparent disparate – capătă coerență și direcție clară atunci când ajung pe mâna ei.

Cu toate că ar fi avut profilul perfect, a decis să nu candideze la europarlamentare, pentru a se dedica în totalitate construirii partidului și, prin asta, proiectului prin care România poate deveni o țară din care nu doar să nu vrei să pleci, dar o țară în care să te întorci – așa cum a făcut-o și ea.

Oana este un arhitect vizionar, pentru care forma lumii construite de om trebuie să reflecte armonia interioară din noi înșine. De aici, și preocuparea sa constantă pentru Om si pentru bunăstarea lui”.

Ferească-ne Dumnezeu și Maica Domnului de mai rău!!

După care, Cioloș a afirmat că „nu este în regulă modul în care a fost interpretată de unii, inclusiv în presă”, declarația Roții-Motrice, „antreprenor de succes, care a valorificat proprietatea privată”.

„După ce am consfințit alianța cu USR, au început tot felul de zvonuri și interpretări cum sunt acestea că vrem o revenire a comunismului sau că vrem abolirea familiei. Cum să vrea lucrul acesta un partid care este un partid al antreprenorilor? Noi vrem să susținem antreprenoriatul, în primul rând, vrem să susținem oamenii cinstiți, dar transmitem și mesajul că românii trebuie să lucreze împreună ca să poată să facă România mai bună„, a reiterat Cioloș.

Așa, deci! Atunci ne scuzați că n-am înțeles profunzimea mesajului.

În consecință, nu vă supără dacă o să trec mâine, ca să vă rog să-mi dați și mie mașina dumneavoastră pentru o lună, ca să-i dau o roată motrice până-n bazar, la Istanbul, s-o umplu de rahat turcesc. Doar așa, d-un pamplezir. Ca să intrăm și noi în rândul lumii de grotă și ca să știu pentru care motiv ne judecăm.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
BEAT și cu ITP-ul EXPIRAT, depistat de POLIȚIȘTII constănțeni, pe bulevardul I.C. Brătianu
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...