Hecceitatea Muiei în fenomenologia urii la narcisicii de gradu’ I

Hecceitatea Muiei în fenomenologia urii la narcisicii de gradu' I
Publicat: 08/08/2018, 23:25

Cunosc femei care adoră muia. Și intelectuali care adoră limbile. Ei se numesc „pupincuriști” și se impart două categorii: cei care recunosc și cei care nu recunosc.

În cazul prezent din conștiința sanatoriului mediatic românesc, singurii care nu recunosc, nici că o iau, nici că o dau, sunt PSD și intelectualii anti-PSD.

Bunăoară, muia este un complex cultural de natură orientală. În care este considerată o perversiune.

Desigur, în cultura japoneză, cea mai veche existentă, muia nu este un peiorativ. Pur și simplu, nu există pe lista canoanelor nipone. Acolo nimeni nu strigă: „Muie Yakuza!” Nu se poate vorbi despre un delict de lezmuiestate.

Numai în pârnăile balcanice unisex muia practicată „supt” amenințarea cuțitului era ceva umilitor.Și fix asta își dorește „Piața” pentru penalul Dragnea: să-l dea jos și să-i dea sus!

O fi bine, o fi rău!? Numai lada de gunoi a istoriei o poate dovedi.

Pe de altă parte, vulgata înseamnă stadion. Pe stadion și în stradă s-a dat cea mai multă muie în această țară. Muia românească e la fel de populară ca un „vaffanculo” macaronar sau un „malakas” grecesc.

Când însă stadionul devine un exemplu de semn al demosului justificativ, atunci avem o psihoză a disperării scăpate de sub autocontrolul gândirii. Citez din fostul șef al Comisiei prezidențiale de condamnare a comunismului, care zice așa:

„…Revoluțiile dau glas așteptărilor vulgului. Sunt, ne place sau nu, vulgare. Estetica lor este una diferită de aceea a vremurilor calme. Vulgaritatea lor este, în adâncimi, una de un maxim, superb rafinament. Depinde de noi să-l prețuim cum se cuvine!” zice ultrasul politolog Vladimir Tismăneanu.

Psihoza urii decontate intelectual a devenit epistemologie oficială. Hermeneutica pulii este „the new orange” la GDS. „Onoare Muii !” este lozinca Revoluției Inteligenței Cool!

Goana după popularitate este marele complex freudian al intelectualității române „de dreapta”. Muia iese din starea ignobilă de poluție și trece în cea mai îndreptățită revoluție.

Nevoia organică de „băgareînseamă” și complexul de popularitate i-au făcut pe distinșii ayatollahi ai minții să intre în partuza politică a războiului civil româno-român, în care, a da și a lua muie în luptă dreaptă cu aleșii este preferabil decât să nu se vorbească deloc despre ei. E o formă promiscuă de narcisism. S-a trecut de la Nu-ismul Ionescian la Muismul Mălinbotian.

Noi credem, în genere, că intelectualii sunt înțelepții cetății, cei care propun soluții și mediază antagonismele societății, formând „think tank”-urile reformei și ale progresului. Numai că Patapievici vrea să ne înarmăm ca Israelul, Liiceanu țipă peripatetic la tanti „Slujirea” să-i condamne pe toți, iar orbitorul Cărtărescu vrea o procuroare a serviciilor secrete dreptpreședinte al României. Nu poți fi cu adevărat un model, dacă o arzi pe înarmare, muie și dubă.

Mahalua nu mai e „ineptă”, nu mai e „gregară”, nu mai e „pegră” ca-n 2012, la manifestațiile anti Băsescu lăsate cu căderea guvernului Boc. Nu se mai tratează cu o indiferență mârâită ca pe manifestațiile anti-exploatării Roșiei Montane. Acum, mahalaua îi răzbună, deci e bună.

În anii ’90, când Ion Iliescu și Piața Universității erau ca materia și antimateria sau când Corneliu Coposu era dus cu tab-ul ca să fie salvat de furia populară împotriva „moșierilor”, nu era atât de ireductibilă treaba politică cum este azi. Acum, bătălia din România este una de dimensiuni apocaliptice din punct de vedere sociologic.

Este un război simbolic între țărani asistați și orășeni pauperizați si nerespectați, între cei cu Occidentul și cei cu PSD, între cei care sunt cu Kovesi și cei care nu sunt cu ea.

Acum, ca într-un ciclu faustic, intelectualii traumatizați istoric răspund acelui vestit imeghebist „Moarte Intelectualilor!”, din manifestațiile pro-Iliescu, din anii ’90, cu „Muie PSD!” și „La Pușcărie!”

Poți spune că, în aceste condiții, intelectualii noștri sunt altfel? Nu. Sunt parte din peisajul psihotic al întregii unei societății. Adică în delir.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?