• Publicat:
Puterea Gândului

Ierusalim. Prostia cuplului Dăncilă-Dragnea ne va urmări multă vreme

Ierusalim. Prostia cuplului Dăncilă-Dragnea ne va urmări multă vreme
Președintele Iohannis nu se va întâlni cu premierul Netanyahu.

Președintele României a ajuns printre primii la Ierusalim, la Forumul Liderilor Internaționali închinat Comemorării Victimelor Holocaustului și împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz.

Patru regi, douăzeci și șase de președinți și patru prim-miniștri vor  participa la ceremoniile programate joi. Majoritatea vor ajunge cu avioane private (inclusiv președintele României), iar unii dintre ei vor fi cazați la legendarul hotel Regele David (Klaus Iohannis – la cochetul hotel Orient).

Atât de mulți oaspeți de rang înalt n-a avut Israelul de la funeraliile lui  Yitzhak Rabin, iar măsurile de securitate sunt în consecință (desfășurate sub numele Operațiunea Viitor). Prezența ar fi fost încă și mai mare, dacă în paralel, la Davos, nu s-ar desfășura lucrările Forumului Economic Mondial (acolo România nu e prezentă).  

O serie de șefi de stat, între care și Putin, vor ajunge, conform cutumei diplomatice, și în Cisiordania, la Ramallah, pentru a se întâlni pe președintele Mahmud Abbas.

Prostia cuplului Dăncilă-Dragnea, care pornise demersuri de mutare a ambasadei României la Ierusalim, și trâmbița inclusiv la ONU acest demers, a fost sancționată ferm de președintele Iohannis. Plătim însă acest aventurism și consecințele lui ne vor urmări multă vreme.

În afara bilateralei din această seară cu președintele Reuven Rivlin, pe agenda lui Klaus Iohannis nu apare nici o întrevedere cu Benjamin Netanyahu. Există, în schimb, mâine dimineață, o întâlnire cu celălalt Benjamin, Gantz, co-liderul Opoziției.

Inchide