Încă 40 de zile de balamuc

Încă 40 de zile de balamuc
Publicat: 02/08/2012, 18:53
Actualizat: 29/07/2014, 21:56

Amânarea verdictului CCR nu este o bucurie pentru nimeni. Prelungirea nebuniei încă 40 de zile nu poate fi benefică decât pentru veselii de serviciu. Majoritatea românilor care plătesc rate s-au luat probabil cu mâinile de cap. Câteva observații la cald.

Guvernul a organizat referendumul, prin Ministerul Administrației și Internelor. Înainte de începerea campaniei pentru referendum, ministrul Ion Rus a comunicat public și a înștiințat CCR care este cifra de start: 18.292.514 de alegători înscriși pe listele electorale. Ieri, ministrul Rus a revalidat această cifră într-o adresă către Curte. În această dimineață, MAI trimite însă o nouă adresă către CCR în care spune că „nu își poate asuma responsabilitatea pentru corectitudinea listelor electorale permanente”. Ce s-a întâmplat noaptea trecută? L-a luat Victor Ponta pe Ioan Rus la o discuție sub clar de lună la Neptun? Din senin, autorul expresiei „trebuie să separăm bărbații de curve” nu-și mai poate asuma nimic. Are dubii, nu mai vede clar, se îndoiește filosofic. Între structurile neoficiale ale noii puteri, Direcția de Propagandă a bătut Miliția. Jandarul filosof e trimis acum să numere din nou, poate de data asta vede mai clar. Dacă ar avea un strop de orgoliu și de demnitate, dl. Rus și-ar da demisia.

Curtea Constituțională a cerut să i se ofere realitatea electorală, ca să valideze referendumul. Pentru ca referendumul să fie valid trebuie să fi votat jumătate plus unu din alegătorii reali din România. Principiul este corect, chit că și de această dată Curtea face ce știe mai bine: pasează un cartof fierbinte în altă curte. Cui i se cer însă informații corecte pentru ca CCR să dea o decizie corectă? Guvernului. Care este profund decredibilizat. Ce garanție avem că primarii care au raportat producții de 150 la sută la referendum îi vor furniza date corecte d-lui Ioan Rus, care, la rândul său, departe de orice presiune a Direcției de Propagandă, va înregistra corect datele primite și le va trimite corect Curții Constituționale pentru ca aceasta să dea un verdict corect? Ce garanții de onestitate poate oferi un Executiv care își contestă acum propriul referendum, doar că nu i-au ieșit socotelile? Nu era mai normal ca dl. Ponta să nu se repeadă ca murga-n ham, să stabilească de la bun început câți alegători sunt în România și de abia apoi să pornească suspendarea?!

Doamna judecător Aspazia Cojocaru spune că referendumul ar trebui anulat pentru că s-au utilizat date false. Judecătorii constituționali nu-și permit astfel de declarații tranșante decât dacă este groasă. Din tonul Aspaziei Cojocaru ne putem închipui cum s-au purtat discuțiile în cele 13 ore de deliberări între niște oameni – să nu uităm – numiți politic. Background-ul politic al fiecăruia a lucrat probabil din plin și în cazul celei mai grele decizii în fața căreia a fost pusă CCR până acum. Dar declarația doamnei judecător trebuie luată în serios și trage un semnal asupra deciziei din 12 septembrie: dacă Guvernul scade pragul, poate CCR să decidă că meciul nu s-a desfășurat corect și că regulile de start nu mai sunt valabile la final? Și dacă va constata asta, vom avea un nou referendum?

Închisoare cu executare pentru un patron de televiziune din România: ”Avea o frică în oase...
HOROSCOP. Această zodie va fi părăsită astăzi de partenerul de viață
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Motivul real pentru care Roxana Nemeș s-a căsătorit cu Cătălin Hagima. A fost obligată să…
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop joi, 23 septembrie 2021. O zodie își poate schimba locul de muncă
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Cele mai bune SUV-uri mici. NOI sau RULATE, mașinile astea merită fiecare bănuț
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
„China a răspândit Covid-19 cu bună știință și a anunțat restul lumii foarte târziu“. Acuzațiile...
HOROSCOP. Această zodie va fi părăsită astăzi de partenerul de viață
MISTERUL celebrului CRANIU cu urechi a fost în sfârșit ELUCIDAT după sute de ani. „Este...
Cele mai ciudate marcaje de pe șoselele României. Localnicii se minunează de apariția lor
Prințul Harry și Meghan Markle, decizie surpriză la final de 2021. Ce vor să facă...
PORTUL Constanța își REPARĂ șalupele, prin procedură SIMPLIFICATĂ, la Sorena S.A.
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
SCENARIUL ROȘU! Lista a fost actualizată și poate fi consultată aici. Ce devine STRICT INTERZIS
BOMBA DIMINEȚII despre PFIZER! Anunțul venit chiar ÎN MIEZ DE NOAPTE. Este răsturnare totală de...
IONIȚĂ DE LA CLEJANI, ÎN STARE DE ȘOC. Necazurile se țin lanț în familia artistului
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...