Instrucțiuni de utilizare a discursurilor de 1 Decembrie

Instrucțiuni de utilizare a discursurilor de 1 Decembrie
Publicat: 28/11/2018, 16:12

O să vedeți niște arătări pe la televizor, numite generic „personalități politice”. Unele au chiar și tricolor în diagonală pe piept, altele freamătă de „emoții” naționaliste, poartă insigne, stegulețe și alte briz-briz-uri în culorile României.

Nu vă lăsați amăgiți! Sunt aceleași persoane care ne-au vândut străinilor, într-un sfert de secol, toate bogățiile subsolului. Sunt aceleași persoane care se îmbracă exclusiv din magazine străine, conduc mașini străine, dețin multe dintre ele proprietăți secrete în străinătate și, în caz de război – Doamne ferește! – vor fi primele la scara avionului.

Multe dintre persoanele respective au făcut afaceri bune cu companii din străinătate, cărora le-au dăruit banii voștri, din impozite, pentru produse sau servicii prestate de străini. De exemplu: autobuze luate din Turcia. Unele care nu pleacă cu propriile baterii, din cauza frigului, în care șoferii nu au loc pe scaune și sunt mai varză decât autobuzele produse în România. Patriotism ar fi fost să încurajezi industria românească, zic. De ce la Ploiești s-au putut lua vehicule de producție autohtonă, iar la București nu? Mă lași cu tricolorul ăla în diagonală, țațo?

Deci, o să auziți începuturi de discursuri de genul: „Dragi compatrioți, cu emoție ne-am adunat aici pentru sărbătoarea Centenarului Marii Uniri”. Greșit! Majoritatea vorbitorilor nu vă consideră compatrioți, ci o turmă bună de muls. Oricum, trei sferturi din an, „compatrioții” cu discursul stau prin vacanțe în străinătate, camuflate drept delegații. Pe banii voștri.

„Cu emoție ne-am adunat”. Ce vrăjeală! Viperele au emoții? Și nu „ne-am adunat”, ci „v-au adunat”. Ei aterizează sau sunt transportați cu grijă până la adunătură.

„Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri”? Ete, fleoșc! Sărbătoare ar fi fost dacă inaugurai măcar acum, după 100 de ani, o autostradă să lege măcar două provincii istorice. Sau construiai primul spital de oncologie românesc. Sau limitai cumva exodul românilor din țara lor. Băgai banii lor în investiții, în noi locuri de muncă, în servicii, n-are rost să vă mai zic, știți deja că nu e nicio sărbătoare, e doar o mare jale. „Marii Uniri”? Când un sfert din populație, dacă nu mai mult au fugit de foame din calea „personalităților” politice. Și a politicii lor de jaf.

„Să cinstim memoria înaintașilor noștri, care s-au jertfit pentru Unire”. Dacă ar fi după trei sferturi dintre vorbitori, mai bună era o unire cu Uniunea Sovietică. Iar ca să cinstească – pe bune – memoria eroilor, ar fi trebuit să-și dea toți demisia din funcțiile grase, bine plătite, de la butoanele unde ne învârt banii din taxe, fără să facă nimic pentru țară, ci numai pentru ei, familiile lor angajate pe posturi de frecangii prin ministere, pentru relațiile lor cu javre de teapa lor, cu care fac afaceri din banul public, cu care-și petrec vacanțele și pe care îi aduc drept „consultanți” străini. Cu amantele, pușcăriașii, infractorii penali și toată drojdia societății trecute prin pârnăi și care stă cu burta la soare prin insule exotice, fără remușcări, pe banii din impozitele nostre.

Noii „eroi” ai furtului din banii publici, „patrioți” de conjunctură care fură din averea copiilor neamului, fac împrumuturi la străini, pe care să le plătească copiii voștri, nu ai lor și vă arată degetele mijlocii în plenul Parlamentului.

Așa se utilizează discursurile lor sforăitoare, false și limitate, exact cum le e caracterul. Lichele fără scrupule, păzite de armate de jandarmi, cu mâinile până la cot în bogățiile țării și care nu permit ca românii să fie educați, sănătoși, uniți.

Patrihoții.

Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce...
Ştiai asta despre Măruţă? Ea a fost prima lui mare dragoste, până să o cunoască...
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Delia Matache aruncă bomba! Soțul artistei s-a iubit în secret cu „Zâna Surprizelor”? Dezvăluiri incendiare!
Cum a ratat Simona Halep 160.000.000 de euro! Dezvăluirea uluitoare făcută de Ion Țiriac
Cât mai costă azi un pachet de țigări Carpați. Doar norocoșii mai au acasă așa...
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Supravegherea video și amendarea automată a șoferilor contravenienți - un eșec anunțat
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Primul județ cu rată de infectare de peste 6 la mie: Va fi aplicată carantina...
Ştiai asta despre Măruţă? Ea a fost prima lui mare dragoste, până să o cunoască...
COMOARA uitată de americani în AFGANISTAN. Este UNICĂ în lume și are o valoare incredibilă
BOMBĂ! Se schimbă pensiile! E lege acum! Românii aceștia rămân fără bani!
Cauciucurile de iarnă 2021. Cum trebuie să le alegi corect, de fapt
TENTATIVĂ de OMOR la NĂVODARI: O femeie ÎNJUNGHIATĂ a cerut AJUTOR vecinilor!
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea extrem de tristă a momentului în România: A MURIT într-un cumplit accident rutier
FLORIN CÎȚU, OUT! Se pregătește DEBARCAREA premierului! Au stabilit!
I-a scăpat secretul? Ion Țiriac a spus totul despre Simona Halep, după nuntă. „Vai de...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...