Invadarea Angliei – România în finală!

Invadarea Angliei - România în finală!
Publicat: 08/07/2015, 07:23

Ziua de ieri a României la Wimbledon a început cu răcnetul de bucurie al lui Julien Rojer, care s-a repezit să-l ia în brațe pe „profesorul” Horia Tecău, mulțumindu-i parcă pentru victoria în 3 seturi în fața lui Matkowski-Zimonjić. Ce profesionist desăvârșit e Horia! Drumul spre semifinală a fost construit, din nou, cu serviciile lui mereu puternice și precise, care nu i-au lăsat o clipă să răsufle pe sârb și polonez. Împreună cu Julien, Horia a instalat și un baraj de voleuri și retururi care făceau să semene cuplul româno-olandez cu o mașină de război blindată. Marele dublist Nenad Zimonjić, câștigătorul a 5 titluri de Grand Slam, fost nr. 1 mondial în 2008, mai avea puțin și își dădea cu racheta în cap de ciudă. Iar prăbușirea în genunchi a lui Matkowski, alergat pe tot terenul, e emblema acestui meci.

A venit apoi rândul lui Florin și Rohan. Meci greu. Teribil de greu. Bob și Mike Bryan te sperie literalmente prin clasa fantastică pe care o arată în fiecare moment: rafale de servicii imparabile, în special stângaciul Bob, voleuri veninoase înțepate din orice poziție în careurile de serviciu, un simț al terenului care frizează geniul. Plus scheme incomode și variate pe care le aplică atunci când sunt la serviciu. Au câștigat împreună 16 titluri de Grand Slam.

Cum i-au biruit „ai noștri”? Cu „tupeul” incredibil al lui Florin Mergea și reflexele de Kung Fu ale lui Rohan Bopanna la fileu. În momente cheie ale meciului, Florin a executat cu sânge rece niște lob-lifturi încremenitoare, la o palmă de linia de fund, nenumărate retururi passing-shot cu dreapta lung de linie în culoarul de dublu, lăsându-l stâlp pe Mike Bryan, drive voleuri împușcate fără drept de apel, precum și un lob printre picioare, din smeciul adversarului, care a aruncat tribunele în aer!

În tie-break-ul setului 3, Mergea-Bopanna au fost conduși cu 4-1 și au reușit să revină și să câștige la atac de cord, cu 11-9. Iar în tie-break-ul ultimului set, din nou au avut frații Bryan mini break și din nou ai noștri au recuperat. La un moment dat, Florin a oferit o mostră de ce înseamnă un mare jucător. A greșit o dreaptă relativ ușoară, iar reacția fraților a fost de veselie excesivă. Florin s-a uitat urât și le-a servit doi ași, unul după altul, de n-au avut aer!

S-a ajuns la 6-3, trei mingi de meci. Bob a servit perfect de două ori, 6-5. Servește Florin, cu Rohan în poziție joasă, pe centru. Primul serviciu, spre dreapta, în plasă. Florin a privit lung, a bătut mingea de pământ ceva mai mult și a strâns tot „tupeul” lui minunat într-un serviciu doi executat ca un prim serviciu, la teu. Nebunie! Tușă! As!

Și așa i-am invadat, în fine, pe englezi. Vom avea o semifinală românească și un român în finala de dublu de la All England Lawn Tennis and Croquet Club, în cel mai mare turneu de tenis din lume.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase