Învățătura lui Năstase către pupilul Ponta

Învățătura lui Năstase către pupilul Ponta
Publicat: 08/04/2015, 22:22

Zice acolo că un evreu se duce la rabin și îi povestește că trăiește prost, că are o casă măruntă, că e spațiu prea mic pentru toată familia, pentru copii, pentru el. Și îi cere un sfat, sperând că înțelepciunea rabinului îl va face să trăiască mai bine. Rabinul îi spune să bage timp de o săptămână, în casă, capra. Evreul merge acasă, încrezător în sfatul primit. După o săptămână se întoarce. Rabi: „Ei, cum e?”. Evreul: „Rabi, e mai rău, e și mai aglomerat”. Rabinul îi spune atunci să bage în casă, pentru o săptămână și vaca. Evreul merge acasă, cu încredere că sfatul rabinului îl va ajuta. După o săptămână se întoarce: Rabi: „Ei, cum e?” Evreul: „Rabi, e și mai rău decât până acum. Capra și vaca ocupă aproape tot spațiul, iar copiii nu mai au loc să se joace. E greu. Ce să fac?”. Rabinul îi cere să bage, peste toți, și oile. Evident, după o săptămână, evreul se întoarce abătut. „E foarte rău, Rabi, nu știu ce să mai fac. Deja nu mai avem loc nici să ne mișcăm. Abia ne descurcăm”. Atunci, rabinul îi spune că soluția este să dea afară animalele. Și capra, și vaca, și oile. Iar evreul înțelege, atunci, fericit, cât îi este de bine așa cum e, și pleacă mulțumind din suflet rabinului pentru că l-a ajutat să-și rezolve problema.

Nu vi se pare cunoscută povestea? Nu aduce cu manevra lui Ponta, care, după ce i-a umflat capul lui „Băsescu-Boc” că a sporit TVA-ul ca maiaua, urcând-o de la 19 la 24 la sută, odată ajuns la guvernare a lăsat-o cum a găsit-o, timp de trei ani, ba, încă a mai și înghesuit-o cu zeci de noi taxe și impozite, pentru a veni azi, în an preelectoral, s-o dea afară din casă, ca pe capră, apoi, mai spre toamnă, ca pe vacă, urmând ca, în timp util, s-o ușuiască și mai și, ca pe sărmana oaie?!

Eu zic că da! Cui îi mai pasă, acum, de taxele prezente, eventual de cele viitoare, când teveaul la alimente a ajuns atât de jos?! Cine spune că dragostea de țară și partid nu trece prin burtă?! Nimeni. Acuma, dacă nu mai ține cu sponsorizarea campaniilor din bani negri, dăm zahărul, uleiul și mezelul din banii tuturor, direct de la „Victoria Market”.

Dacă jucam în „Liga lu” Mitică”, cu opoziția de azi, băgam mâna-n foc că-i blat și că s-a-ntors „cooperativa”. Toată „clasa” joacă în beneficiul de imagine al premierului. De unde, în decembrie, omul lui Năstase se chinuia să scape de retrogradare, respirând tot mai greu în casa plină, azi bate „cupa” cu băieții, alungând dobitoacele din casă.

În timpul ăsta, în tribună, Băsescu îl desființează pe Iohannis și pe liberali, apoi își face harakiri în direct – și nu că n-ar fi avut, și el, dreptatea lui, dar și vorbirea are rostul ei -, DNA se bagă la evacuarea „dobitoacelor” de partid din „oborul” de pe Kiseleff, făcându-l pe Ponta tot mai puternic, televiziunile de știri fie toacă opoziția, încrucișat – B1 pe Iohannis, Realitatea pe Băsescu -, fie îl susțin pe premier, guvernul și partidul său, desființând opoziția in corpore – Antena 3 și GhițăTV.

În paralel cu realitatea internă, președintele pare tot mai focusat pe politica externă, PNL tot mai anorexic, precum modelele franțuzești, interzise pe podium, la prezentări, PMP-ul tot mai „schizofrenic” – vorba unui ambasador american -, împărțit, cu sufletul la Udrea și mintea la Băsescu, iar UDMR tot mai decis să ceară, angro, protecția lui Orban Viktor de la Budapesta.

Vă imaginați, cred, în ce poziție se va afla premierul Ponta, la anul pe timpul ăsta, în ajun de locale, după ce va fi eradicat, definitiv, teveaul la alimentele de bază, ca în „țările civilizate ale Europei”, va fi stabilit și impus bacșișul impozitat în cârciumile all inclusive, după ce va da liber dosarului „EADS”, după ce Băsescu va fi scris, deja, primele două volume științifice ale sale, precum „Flota – trecut, prezent și viitor” și „Guantanamo, un pariu câștigat cu mine însumi”, iar „DNA-recuperatori” va fi repatriat deja toate conturile, casetele de valori, pinacotecile, imobilele și mobilele de colecție ale băieților noștri, de pe întreg mapamondul.

O singură neliniște ce va mai fi rămas: „Diaspora, încă un pas”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Semnul dumnezeiesc care a apărut în casa nepotului lui Tzancă Uraganu, înainte de a se...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
OBLIGATORIU prin lege în toată România. A început controlul în toată țara
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro