Isteria cuprinde România

Isteria cuprinde România
Publicat: 30/10/2012, 19:20
Actualizat: 04/02/2019, 22:46

Cu vreo două zile în urmă, cineva, pe la un tv de știri, justifica încorporarea lui G. Becali în camarila lui Antonescu pe motiv că „trebuie să fie folosiți oameni de un anumit nivel împotriva altora de același nivel”. Adică, pe scurt, rostul lui Becali ar fi acela de a-și borî întreaga vomă de instincte primare, de incultură, de înjurături infecte scuipate, cu sughițuri, printre dinți, direct în fața lui Dan Diaconescu, considerat, la rându-i, exponent al „troglodismului” și ultraperversității politice românești.

„E normal ca Becali să fie folosit de USL într-o atare confruntare de joasă speță. Trebuie să-i facă față cineva unui individ ca DD. Dacă nu Becali, atunci cine: Rizea, Șova? N-au ăștia glas în fața lui Diaconescu!!” și-a încheiat omul pledoaria.

Concluzia notei sale informative avea să stârnească un adevărat tsunami în creierele și caracterele celor două trompete defensive și decalibrate ale USL. În primul rând, Cristian Rizea dovedindu-și potențialul becalic într-o confruntare televizată cu Raluca Turcan. În cel de-al doilea, Dan Șova, „omul-antiholocaust”, sărmanul fără știință de carte – deși la Drept se învață istoria, Slavă Domnului, dacă nu cumva această materie se dă, încă, și la admitere – reapărut, hodoronc-tronc, în studiouri, cu un discurs isteric și jignitor la adresa liderilor europeni.

„Nu știu cum se face că ăștia, „popularii” ăștia europeni sunt mari pe aici pe la noi, unde au venit să mănânce, să bea, să încurce circulația; dar pe la ei pe acasă sunt mici. Păi, când vii pe la un om prin țară, îi dai și țării ăleia ceva, că ai fost acolo, te-a primit, să câștige și ea… Da ei au venit să spună că n-avem loc în Schengen și mai știu eu ce…” zice Șova, escaladând tonalități. Urmând apoi, cățărat pe octave, fără aer, fără liniște, cu ochi imenși. „Da! Am dreptul să spun ce gândesc. Și dacă, pentru că spun ce gândesc, nu sunt prieten cu Merkel, cu Barroso, cu Reding, atunci nu vreau să fiu prieten cu ei. Bine?!”. Bine domnu Șova, dacă ziceți… Iar el continuă: „O să strig până îi fac să înțeleagă ceea ce de fapt știu și ei. (…) Iar pe Reding vreau s-o văd jos”, (în sensul de „pe jos”). De ce?! Dumnezeu știe.

Tragi aer în piept, faci o cruce și te gândești: oare câtă părăsire de sine să aibă omul ăsta de n-a observat că la congresul PPE de la București au participat „16 șefi de state și de guverne” plus liderii UE, adică ceea ce el numește „oameni mici la ei acasă”.

Cum să faci abstracție de faptul că ei au venit într-un oraș în care socialiștii germani – „colegii” europeni ai domnilor Ponta și Șova – din PSE au refuzat să mai organizeze propriul lor congres, „pentru ca n-au vrut să se asocieze cu Victor Ponta și cu asaltul asupra statului de drept pe care l-a comis USL în această vară” după cum arăta un ziar francez.

Sigur, poporul înțelege emulația care a cuprins USL în încercarea de a fi unul mai „Becali” decât altul, cu tot ce presupune acest act de civilitate, simțire și naționalism de paranghelie dar, după cum s-a văzut în ultimul sondaj de opinie, doar 48 la sută dintre alegători îl preferă pe G. Becali, față de 52 la sută care nu-l preferă.

Iar ăia 48 îl preferă așa, de circ și canțonetă, nu ca să-i reprezinte în Parlament. Să-l anunțe cineva și pe Șova că poporul nu ne vrea pe toți Becali.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...