• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

Jegosecurism Retevei TV

Jegosecurism Retevei TV
N-am mai călcat într-un studio de televiziune de ani de zile. Nu pot să-mi închipui cum aș putea participa la șezătorile cu strigături, înjurături, sloganuri de partid, gargară și prostie cât cuprinde. Mă rezum la intervenții telefonice singulare.

RTV, după ce a înghițit și hoitul defunctei OTV, trage la titlul de fosă septică no.1 a televiziunilor din România. Nimic din ce-i murdar și mișelesc nu-i e străin.

Și totuși, astăzi, scula lui Ghiță, televiziunea Retevei a reușit să-mi facă ochii cât cepele: Andrei Pleșu urmărit, filmat cu camera ascunsă și fotografiat pe stradă, la supermarket, în mașină, în casă, sub titrajul: „Ce face Pleșu după ce face morală”. Pentru că joi seara, la Gândul Live, Andrei Pleșu a formulat opinii critice usturătoare la adresa premierului prezidențiabil Victor Ponta,  postul unde Ponta e Dumnezeu și Ghiță profetul său a difuzat niște imagini după chipul și asemănarea patronilor săi. În cel mai pur stil jegosecurist, reteveii au năvălit în casa și în viața personală a d-lui Pleșu, viață care nu-i privește decât pe soția sa și pe cei apropiați lui. Vă mai amintiți cum punea Securitatea microfoane lângă patul conjugal al lui Lucian Blaga?

Vasăzică, scriitorul Andrei Pleșu exprimă o poziție politică, iar Pontaghiță reacționează reproșându-i că, la 66 de ani, ar trebui să fie mort, nu să aibă complicații sentimentale și să critice guvernul Ponta.

Nu știu cum poate fi oprit tsunamiul de ticăloșie care vine peste România, aclamat de atâția români.

Nu pot decât să-mi încetez de acum înainte intervențiile (și așa tot mai rare) sub orice formă la Retevei TV.

Poate că trag cu praștia în avioane, dar tot e mai mult decât să tac.

Inchide