Jumătate de președinte călare pe jumătate de iepure șchiop

Redactor:
Florin Negruțiu
Klaus Iohannis, prins cu „băieții" Victor Ponta și Gabi Oprea la un șmen.

Klaus Iohannis iese cel mai prost din povestea ordonanței privind creșterea salariilor demnitarilor. Victor Ponta și Gabi Oprea, doi doctori în impostură, erau recunoscuți deja ca doi cai breji. Nicio surpriză, în consecință, că au fost surprinși cu pantalonii în vine, în timp ce puneau la cale încă un șmen în grup organizat. Klaus Iohannis, în schimb, vine după șase luni de miere cu electoratul care l-a adus la Cotroceni, care i-a tolerat lipsa de implicare și coabitarea de voie de nevoie cu Victor Ponta, dar care nu-i va ierta aranjamentul transpartinic și netransparent la care tocmai a luat parte.

Ca un guguștiuc într-ale politicii, Klaus Iohannis a ieșit să salute o măsură potențial nepopulară, cu mult înainte ca ea să devină literă de lege în Monitorul Oficial. Și a explicat-o și prost, afirmând că este o măsură anticorupție. Ca și când dacă îi dai unui hoț un salariu de 5.000 de euro acela n-o să mai fure alte 5 milioane de euro din banii statului.

Spre deosebire, Victor Ponta, omul cu inimă de iepure năpârlit, a făcut-o cu fereală, cu mâna acestei ordonanțe zeloase care cere să i te adresezi cu „domnule general”. Când a văzut că e groasă, Victor Ponta a dat-o frumos, elegant la întors, ca un reputat specialist în alba-neagra care este.

Discuția nu este dacă președintele și premierul trebuie să aibă un salariu de 5.000 de euro sau dacă miniștrii și directorii serviciilor trebuie să câștige mai mult, ci cum se iau în continuare astfel de decizii pentru o castă restrânsă de privilegiați: pe ascuns, în disprețul cetățenilor care suportă din buzunarul lor de contribuabili aceste majorări. Cei care aveau iluzia că dl. Iohannis este un alt tip de președinte trăiesc probabil o dezamăgire găsindu-l într-un aranjament cu „băieții” Victor Ponta și Gabriel Oprea, în care șeful statului este printre beneficiarii direcți. Poate să spună dl. Iohannis acum ce o spune, pentru mulți, impresia că președintele „șase case” și-a dat un salariu mai mare va rămâne. Klaus Iohannis, un Păsări Lăți Lungilă care a vrut să fie și cu sufletul în rai, și cu slănina unsă, tocmai și-a scurtat la jumătate soclul pe care și l-a construit cu migală și cu gardă de onoare în primele luni de mandat. După această întâmplare, dl. Iohannis se întreabă dacă România mai are sau nu Guvern funcțional. În locul întrebărilor retorice, dl. președinte ar trebui înțeleagă că dacă te bagi în troacă te mănâncă porcii.

PS. Da, și președintele, și premierul să câștige 5000 de euro pe lună. Căci salariile pe care le au acum nu acoperă nici vacanțele în insule exotice, nici șederea timp de aproape o lună într-o clinică privată din străinătate. Ceea ce înseamnă că acești oameni oricum nu trăiesc din salariu. Și-atunci de ce să li-l mărești? Grea dilemă.

 

 

Dl. Iohannis se întreabă dacă România mai are sau nu Guvern funcțional. În locul întrebărilor retorice, dl. președinte ar trebui înțeleagă că dacă te bagi în troacă te mănâncă porcii.

Posted by Florin Negruțiu on 10 Iulie 2015

 

Inchide