Klaus gewinnt vom ersten!

Klaus gewinnt vom ersten!
Publicat: 01/11/2019, 19:40
Actualizat: 08/01/2020, 19:53

Dacă în cel mai nou sondaj de opinie dat publicității, realizat în perioada 8-28 octombrie, candidatul Iohannis are 45,7 la sută, iar înainte cu o săptămână – la o altă casă de sondaje, cu altă metodă, dar presupun cu același electorat – avea 37 la sută, Ludovic Orban e perfect îndreptățit să declare că viitorul președinte poate cîștiga din primul tur.

(Venerez casele de sondaj. Au solicitudinea legendară vânzătorilor de la Harrods: fiind o cerere imposibilă, avem nevoie de puțin timp în plus s-o onorăm).

Prin urmare, dacă Iohannis a urcat într-o săptămână cu 8,7 procente, înseamnă că, în cele nouă zile care am mai rămas până la primul tur de scrutin, va ajunge la minimum 54 la sută.

Ca specialist – conduc cunoscuta casă de sondaj LSMP (Lasă-i Să Moară Proști) – pot estima că, dacă va câștiga din primul tur, ceilalți candidați ar trebui să ia zero. Dar la ce le-ar folosi procentele, dacă pierd competiția? E posibil, totuși ca – într-un gest de generozitate politică – învingătorul să împartă simbolic celorlalți 13 procentele care îi prisosesc.

Dacă alegerile încep și se încheie pe 10 noiembrie, cum ar fi de dorit, vechiul Președinte câștigă timp să intre în pielea noului Președinte.

Lucrul Bine Făcut trebuie băgat în programul „Rabla”, astfel încât Klaus Iohannis să poată conduce o Românie Normală.