Klaus, un Ludovic mai mare?

Klaus, un Ludovic mai mare?
Publicat: 19/05/2018, 21:17

În urmă cu două zile, spuneam, între altele: „Nu cred că un eventual proces Orban-Dăncilă-Dragnea va avea un sfârșit pe timpul acestui mandat, dar consecințele demersului în discuție ar putea deveni „operaționale” în cel mai scurt timp. O canonadă de plângeri penale, o scena politică bulversată, o participare, indirectă, a procurorilor la actul de guvernare…

Nu a trecut o zi, că „intimatul” Dragnea a și declarat, abrupt, în legătură cu „gestul juridic” al civilului Orban – acela de a le face plângere penală premierilor guvernului PSD-ALDE: „Prim-ministrul are susținere totală din partea noastră. Nu a făcut absolut nimic din ceea ce, în această plângere, e scris. Toată lumea de bună credință înțelege exact ce este în spatele acestui demers și vom merge în continuare. Nu o să tăcem și o să și acționăm. Această acțiune este neconstituțională, pentru că este o tentativă de lovitură de stat. Nu există niciun fel de sâmbure de adevăr în ceea ce e prevăzut în acea plângere. Am vorbit deja cu juriștii și trebuie să ne gândim serios dacă nu pot fi făcute plângeri penale împotriva celor care fac astfel de plângeri„.

Și asta n-ar fi nimic, dar gândiți-vă că mâine-poimâine, PSD va primi ordin pe unitate ca toți șefii de CJ-uri să facă plângeri penale celor pe care nu-i au la inimă. Căci, cine să știe mai bine ce se întâmplă în județ, dacă nu baronul local?!

Apoi, Firea și ceilalți primari de mari orașe vor veni la rând, să depună plângeri penale împotriva viceprimarilor de alte culori politice, consilierilor clonțoși, directorilor de tot felul, care ies din rând.

Cum s-ar spune, fachirul Ludovic a scos din manșetă soluția-minune ca să punem țara, cu totul, pe butuci, PSD urmând să-i multiplice, cât și până unde va dori el, exemplul.

„Am vorbit deja cu juriștii și trebuie să ne gândim serios dacă nu pot fi făcute plângeri penale împotriva celor care fac astfel de plângeri”, a spus Dragnea.

Deci, plângeri, nu plângere, ca să fim bine înțeleși.

Cum face unul, una mai pe dos, „…pac! La Răsboiul”. Și când spun „Răsboiul”, spun război pe bune, nu o notă inserată în vreun ziar oarecare. Spun o depeșă la Parchetul General, la DNA, la Parchetul Militar, și mai știu eu pe unde.

Și, de ce toate astea?! Pentru că Orban, în criză de imagine și personalitate, a dorit să fie el Bau-Bau-ul politichiei dâmbovițene. Așa a crezut el că e la războiul politic: „Ai, n-ai înfățișare, la douăsprezece trecute fix ne vedem la tribunal”.

Dacă mă întrebi pe mine, eu continui să cred că pe Ludovic l-a luat valul când a făcut gestul. Întrucât, doar el singur n-ar fi putut să prevadă consecințe imediate, îndreptate împotriva Cotroceniului – deoarece, împotriva PNL s-a îndreptate chiar el.

Și totuși, unii susțin că Iohannis i-ar fi cunoscut intențiile, fiind de acord cu acestea.

Păi, dacă așa stau lucrurile, și nici președinte nu a înțeles continuarea, atunci își merită soarta.

Sincer, nu mi se pare doar o chestie de ghinion să-ți forțezi suspendarea, și să te trezești cu o plângere penală, în oglindă.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
O firmă din Constanța APROVIZIONĂ BANCA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI cu BRÂNZĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Lovitură uriașă pentru Ungaria! Undă de șoc de la Bruxelles. Ungurii sunt terminați
Paul, un playboy din Galați, i-a spart relația lui Dragnea. Codrin Ștefănescu a confirmat
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...