Mai avem nevoie și de iarbă!

Mai avem nevoie și de iarbă!
Publicat: 07/10/2018, 10:51

Ultima dată mi-au găsit niște pietre la rinichi. Am fost foarte ofticat, că voiam să mă dispensez de unul din ei, ca să-mi iau bilete la concertul Metallica. Dar acum, cu pietre în el, i-a scăzut prețul, de îmi ajunge doar pentru un loc la Boney M, la Sala Palatului. Am înțeles c-o să cânte pentru generațiile nostalgice, Boney M, dar pe turația 33, ca la pick-up, nu pe 45, că se descleiază electoratul Antenei 3.

Așa, am dat cu bere puternic pentru pietricele, și dacă mai rămâne vreuna întreagă, aștept următorul frig, să stau cu spatele sprijinit de un calorifer de la RADET. Sigur îmi crapă piatra, crăpa-iar capul caprei vecinului.

M-am tot gândit eu, mă nene, de la ce mi s-o trage starea asta de bine? Că altădată ieșeam pe stradă și mă intoxicam instant cu noxe din trafic. Chiar am fost la fântâni la Unirea, la alea șmechere de 9 milioane de euro, i-am dus pe copii să vadă jocurile de apă și lumini, dar nu mergeau. Cred că au ieșit din garanție, ceva. Doar un jet d-ăla pișăcios m-a stropit, că bătea vântul și atunci am rămas cu pete pe față, în stratul de gudron. Chiar mi-a zis fii-miu, Andrei: „Uite, tati, ești pe invers!” S-a uitat toată lumea la mine, câțiva cetățeni responsabili și patrioți chiar erau gata să-mi adopte copiii cu forța, noroc că ăla micu’ a precizat: ești pe invers ca damalțienii, ești negru cu pete albe!

D-astea ziceam că-s bune, totuși, fântânile nemergătoare ale Găbiței: măcar te deconcesionezi la față de noxe, cum ar zice Veorica.

Până la urmă mi-am dat seama de unde era starea asta de bine: de la iarbă! Nu, nu fumez așa ceva, stați liniștiți! De la iarba pusă de primarul Sectorului 5 între liniile de tramvai. Probabil, i-au mai rămas ceva bani netocați până la sfârșitul anului, și-a făcut o șmecherie… ăsta… o inginerie… ăăăă, agronomie și ne-a aruncat mochetă de gazon pe terasament. Chiar vreo trei tramvaie s-au și oprit din cauza asta, că au luat gazonul tăvălug. Asta până s-o prinde, că după aia, singura frică mi-e să nu facă mușuroaie, cârtițele. Vă dați seama ce horror trebuie să fie, să scoată cârtița capul afară și s-o ia tramvaiul din plin?

Cică, zice pe site-ul Primăriei 5, gazonul a fost pus pentru calmarea psihicului uman. Dacă mă mai calmez mult, pot să mă pună și pe mine dedesubt, la loc cu verdeață. Că ultima dată mi-a crescut tensiunea la Zilele Sectorului 5. M-am și dus să-mi fac un computer-holograf, adică tomograf, dar mi-au spus că buba e la capul primarului.

41 de euro metrul pătrat de gazon, deși pe site-ul firmei care l-a pus costă doar 3,5 euro. Probabil a crescut prețul că l-a plantat în forma de sigla de la Louis Vuitton, cred. 9,4 milioane de lei a costat gazonul. Da, mă, dar cică iarba ajută la modelarea extremelor temperaturilor diurne., scrie la Primărie. Adică atunci când e foarte cald, deci peste un an, gazonul o să răcorească sectorul. Chiar mă gândesc să-mi scot la vânzare aerul condiționat. Dau banii aiurea pe curent, când pot să-mi iau un șezlong să stau în stație, lângă gazon!

Și mai ajută – zice Florea – la sporirea umidității relative a aerului. Corect. Mai ales dacă o să meargă câinii bagabonzi din sector să facă pipi la iarbă verde. Și cică îmbogățește atmosfera cu oxigen. O îmbogățește, dar trebuie să stai cu nasul lipit de iarbă, că mai sus sunt țevile de eșapament de la milioanele de mașini.

Dar cel mai tare mi se pare ultimul motiv de sifonarea… de așezare a gazonului: oferă confort optic și reducerea stării de oboseală prin înlăturarea monotoniei.

Da, băi Florea, tu chiar ai dreptate: poate acolo unde ar trebui tu să te duci, după ancheta DNA, o să-ți pună ăia gazon pe jos, Nu mult, doar vreo 4 metri pătrați.

Mai avem nevoie și de iarbă!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Pască fără aluat. Rețeta lui Sorin Bontea
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens