Maidanezii și nesimțirea criminală

Maidanezii și nesimțirea criminală
Publicat: 02/09/2013, 17:08
Actualizat: 08/07/2016, 15:56

Mă întreb în ce măsură ar fi funcționat cinismul primarului Onțanu și al consilierilor săi, dacă vreunul dintre copiii ori nepoții acestora ar fi fost hăcuit, pe o „proprietate privată” lăsată în voia sorții, pe o stradă din sectorul 2, de o haită de maidanezi.

Nu-mi închipui dacă, în acea situație, funcționărașii primăriei, în timp ce-și îmbărbătau șeful ori colegul aflat în situație, ar mai fi produs un comunicat la fel de imbecil, în timp ce copilul agoniza, implorându-și părinții, în ultimele sale gânduri, să vină și să-l trezească din coșmarul acela îngrozitor.

Evident că toți acești damblagii, încasatori de bani publici, au produs, în primul rând, „acoperirea legală” prin care să-l scoată pe primar și primăria lui din rahat. „Un copil omorât de câini” era un tablou complet abstract în mintea lor blocată de clișee de comunicare. Asta au gândit ei, în acel moment: cum să nu dea socoteală de moartea unui copil, de fapt consecință nemijlocită a nesimțirii lor criminale.

„Referitor la tragicul accident în care și-a pierdut viața un copil, fiind mușcat de un câine, Primăria Sectorului 2 precizează că acest incident a avut loc pe un teren proprietate privată”, spune comunicatul.

Un text echivoc, mârlănesc, închipuit pe aceeași rețetă a minciunii la două capete, subliniată gros, „pentru știință”, în manualele de manipulare politică. „Proprietatea privată” despre care vorbește Onțanu, lăsând impresia că o fi vreo curte a vreunui propriatar de patruped, în care au pătruns copiii, este de fapt un maidan pe care se află „ruina” complexului rezidențial falimentar „Laguna Tei”, dezvoltat de un grup de spanioli.

Primăria și trântorii săi n-au fost interesați, o clipă, să-i oblige pe dezvoltatori să-și îngrădească mizeria lăsată în urma falimentului, dacă tot au denumit-o „proprietate privată”. Nicio secundă nu s-a gândit Onțanu că tot ce se adună acolo, va deveni, în cel mai scurt timp, un focar de infecție biologică și socială. Nu le-a trecut prin capul plin de „proiecte populare” – de genul „CROSUL GENERAȚIILOR. MULTE PREMII! Vă Așteptăm în strada Maior Coravu, sector 2, cu echipament sportiv; sau „Am inaugurat primele patru fântâni de mare adâncime cu apă potabilă în Parcul Florilor, Motodrom, Național și Obor, proiect unicat în București. Primar N. Onțanu”; „Sărbătoarea Duminicii Ortodoxiei, alături de 60 de parohii din București”… – că acolo se va dezvolta „raiul maidanezilor” și al aurolacilor, la câțiva pași de locurile de joacă ale copiilor; tot așa cum, imediata vecinătate a Primăriei Sectorului 2 – altfel, o clădire reprezentativă a zonei – a devenit, fără să-i pese cuiva, un focar activ de ilegalități și promiscuitate socială.

Primăria dispune de mulți bani – după cum ne-a lăsat să înțelegem – pentru a-și cosmetiza imaginea. Pentru a rezolva, însă, problemele imediate ale comunității – între care și aceea a câinilor maidanezi, de pe urma cărora „trăiesc și vorbesc” ONG-uri cunoscute, avocați cu ștaif, politicieni logoreici – nu are, niciodată, fonduri suficiente.

Poate va găsi, într-o zi, o sursă din care să ridice un monument al morților, fără vină, din pricina inconștienței sale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”