Mama Magiei Albe și Marele Minus

Mama Magiei Albe și Marele Minus
Publicat: 19/03/2015, 10:23

În calitate de cetățean înzestrat cu rațiune și vorbitor de limbă română, nu văd cum zicerea dlui Băsescu privitoare la posibilitatea ca dna Firea să nu-și mai găsească într-o zi bărbatul acasă, dacă dânsa continuă să se ocupe de moșia lui de la Nana, ar putea fi interpretată altfel decât ca șantaj cu amenințare. Dar accept că doar Justiția poate hotărî dacă e sau nu așa.

Dl Băsescu nu acceptă.

Fostul președinte a stat 20 de minute la DNA – mi se pare mult, poate s-a discutat și despre starea vremii. Pentru că e greu de imaginat un dosar Băsescu-Firea mai gros de o pagină. În afară de stenograma zicerii împricinatului și încadrarea ei în articole de lege, ce poate să mai fie acolo? Depoziții ale martorilor? Nu e nevoie, vorbirea s-a făcut la televizor, la o oră de vârf. Probe? La ce bun, când dl Băsescu este el însuși o probă vie, practicând și în clipa de față, în formă continuată, infracțiunea de care e acuzat, șantajul, asupra procurorului general Nițu și a dnei Firea.

Pentru că îi e foarte strâmt să se apere de acuzația de șantaj, fostul președinte al României face ce știe el mai bine: denigrează, insultă, azvârle cu acuzații revelate peste noapte, rânjește. Tactică reductibilă la cea a propagandiștilor comuniști, care, în fața dezvăluirilor greu de negat ale americanilor privind realități din lumea comunistă, răspundeau: „Dar voi de ce îi omorâți pe negri?”.

O firmă a dnei Firea a împrumutat 400.000 de euro și 1.800.000 dolari de la Crescentul lui Voiculescu și nu i-ar mai fi dat înapoi, zice dl Băsescu. O fi așa, n-o fi, n-avem de unde să știm. Dna Firea nu poate fi bănuită că ar fi vreo zambilă, dalbă copilă. Dar despre asta era vorba în propoziție? Despre de ce îi omorâți pe negri?

De ce nu face dl Băsescu o sesizare oficială, o plângere penală în acest sens? Spune că a predat documentele privind sumele în cauză instituțiilor abilitate, dar acestea refuză să se ocupe de ele.

Care instituții, cui le-ați dat? vine întrebarea firească a reporterului. Dl Băsescu răspunde cu un „Eh…”, urmat de tăcere. După care îi transmite dnei Firea că poate s-o trateze fie ca pe o mămică în luna a opta, fie ca pe un politician, depinde cum se comportă. Ești om cu mine, sunt om cu tine. Îți retragi plângerea cu șantajul, retrag și eu povestea cu împrumuturile de la Crescent.

Procurorul general Nițu ar fi tras la Revoluție în teroriști și „e posibil să fi omorât niște oameni din populația răzvrătită”, ne mai comunică dl Băsescu o iluminare de-a sa de ultimă oră, cică nu știa asta când i-a aprobat lui Nițu numirea în funcție.

Rar am văzut o diversiune mai ghiolbănească de discreditare și intimidare a Justiției care te cercetează. Și întreprinsă de cel ce s-a pretins protectorul independenței zisei Justiții.

Întrebat dacă a sunat la procurorul general după ce i s-a pus sechestru pe moșia Nana, dl Băsescu recunoaște, dar la întrebarea următoare, cu ce scop a sunat? răspunde ca Mama Magiei Albe: Sper că veți afla peste câteva zile…

Vine altă întrebare: Câte telefoane ați mai dat la Parchet? Răspuns de tip Adrian Năstase-ouăle: Ei, acuma vă apucați să-mi numărați telefoanele…

Omul acesta a fost șeful statului român vreme de 10 ani. Ce face acum, cu eficiență diabolică, e să nu mai lase piatră peste piatră din mandatele sale. Și să se transforme pe sine, ca președinte ales al tuturor românilor, nici măcar într-un zero la scara Istoriei acestei țări, dar într-un mare minus.

Ceea ce n-ar trebui să bucure nici pe cei mai înverșunați antibăsiști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului