• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

Ministru delegat pentru relația premierului cu sine însuși

„Guvernul cel mai cinstit!" s-a grăbit premierul desemnat să declare, punându-i într-o poziție... jenantă pe membrii viitorului Executiv
„Guvernul cel mai cinstit!" s-a grăbit premierul desemnat să declare, punându-i într-o poziție... jenantă pe membrii viitorului Executiv

„Guvernul cel mai cinstit!” s-a grăbit premierul desemnat să declare, punându-i într-o poziție… jenantă pe membrii viitorului Executiv. Fie și cel mai cinstit, doar că cinstea ar fi riscant să se calculeze ca sumă a probității membrilor săi.

Încă de azi-noapte curg pe toate canalele dezvăluiri despre fiecare dintre cei propuși la un portofoliu. Ba chiar și despre cei fără portofoliu. Poate că dacă Ponta ar fi declarat „Voi avea cel mai citit Guvern!”, pagubele ar fi fost aprioric (vorba lui Oltean) mai mici.

Nu cred că tocmai Agricultura e cazna la care ar fi trebuit supus Daniel Constantin, ținând cont că unul dintre primele demersuri ministeriale ar trebui să fie acela de a-și ușura propriul binefăcător, dl. Voiculescu, de datoria aia de vreo 60 de milioane de euro.

Rovana Plumb ar fi putut concura la fel de bine pentru Ministerul Poluării.

Mapa profesională a d-lui Hellvig e garanția că va avea inteligența de a nimeri ministerul Dezvoltării fără hartă.

Corneliu Dobrițoiu a tras cartea cea mai bună. Înțeleg că are de dus la bun sfârșit niște afaceri pe care le-a început cu ceva ani în urmă.

Profesorul Andrei Marga a fost însă anume propus la Externe, ca să-l scoată pe președintele Băsescu din cunoscutul său calm. Sau să-l aducă în starea de a se suspenda singur.

Nu mai continuu. O fac cu multă energie activiștii fostei Puteri, proaspăt odihnita Opoziție.

Ce mă străduiesc să spun? Că, la umbra marelui Florin Georgescu, Guvernul Ponta va merge până-n noiembrie (sau mai devreme) ca pe derdeluș. Are trei obiective, ca și realizate: 1) să returneze banii pensionarilor și bugetarilor, ca 2) să nu-și erodeze (prea mult) procentele electorale și 3) să pregătească pungile pentru alegerile parlamentare. 

Miniștrii vor avea doar de câștigat. Fie și numai un aliniat în plus la CV. Singurul care poate să piardă e Victor Ponta. Recunosc, s-a schimbat mult în ultimele 72 de ore, e mai adunat și mai atent. Pe lângă el, Antonescu face figură de puștan insolent (miștocărind presa care nu vrea să-l laude).

Ce-i mai lipsește viitorului premier? Un ministru delegat pentru relația cu sine însuși.          

Inchide