Moțiunea de cenzură. Genul demersului: comédie

Redactor:
Lelia Munteanu
Moțiunea de cenzură. Genul demersului: comédie
Guvernarea - pe pilot automat

PNL nu vrea decât să-și facă un selfie cu moțiunea de cenzură și să-l trimită electoratului care, cu inexplicabilă credulitate, l-a votat. Vinovaț pentru căderea moțiunii va fi PSD, pentru că – o va spune la panarama de mâine chiar urmașul Brătienilor – n-a avut bunul simț de a se trânti singur.

USRiștii – mindfulnessați de plusul electoral pe care li l-a adus Cioloș – au pus pe tot parcursul campaniei accentul pe faptul că există și mai puțin pe ce vor face. În consecință, le-a dat mâna să anunțe că nu se vor deranja să iasă din transa meditativă ca să participe la o guvernare care i-ar decapitaliza politic. Și, ca să nu pară că sunt preocupați exclusiv de prezidențiale, au aruncat în spațiul public balonul colorat al anticipatelor.

UDMR se mișcă natural, ca o balama, pândind deschiderea ușii.

PMP a obținut succesul nesperat de a trece penultimul linia de sosire și s-a lipit firesc de Opoziție, ridicându-se pe vârfuri ca să-l poată zări electoratul.

Pro România – propulsată de un scor pe care nu-l visa – ar fi fost singura căreia un succes al moțiunii de cenzură i-ar fi adus profitul visat al rebranduirii PSD în culorile sale.

(În nici unul dintre aceste calcule reci nu încape România, firește).

Mâine, după ce va cădea moțiunea de cenzură, pesediștii vor reveni la încăierările interne și, din fericire, până în noiembrie, vor pune guvernarea pe pilot automat.   

Inchide