Oameni noi, metehne vechi. Cum vor ajunge pesediștii la pușcărie

Oameni noi, metehne vechi. Cum vor ajunge pesediștii la pușcărie
Publicat: 27/01/2019, 14:58

Avem un prim rezultat al campaniei Oameni noi în politică: Andrei Caramitru. Proaspăt intrat în Uniunea Salvați România direct pe poziția de consilier al președintelui Dan Barna*,fiul cel mare al cunoscutului actor, revoluționar și om politic Ion Caramitru (membru FSN, CDR și PNȚ), a decis că lucrurile trebuie să se miște rapid în construirea carierei sale politice așa că, în mai puțin de o săptămână, a reușit să stârnească valuri, unele de simpatie, altele de îngrijorare și aversiune în comentariile din mediul online, o bulă destul de mare, constituită din simpatizanți, protestatari, mediul jurnalistic și ‘influenceri’ ce urmăresc evoluția partidului.

După ce luni, 21 ianuarie, alături de președintele USR a fost prezentat ca o mare ‘achiziție’: antreprenor și unul din cei mai cunoscuți consultanți economici români, cu experiență de peste 20 de ani la nivel internațional – vineri, 25 ianuarie, tânărul politician a îmbrăcat haina discursului populist – extremist românesc, ce aduce aminte de ieșirile necontrolate ale fostului lider PRM Corneliu Vadim Tudor sau de figuri controversate din ziua de azi, prin declarații și gesturi, precum fostul PRM-ist și actual PSD-ist Codrin Ștefănescu, Cătălin Rădulescu, cunoscut publicului și ca „deputatul mitralieră” sau de ieșirile deputatului PNL Florin Roman. Caramitru a publicat pe pagina personală de Facebook -entuziasmat, probabil, de evenimentele personale/ ascensiunea politică din ultimele zile – un text cu accente nervoase, ușor isterice și amenințătoare la adresa guvernării PSD:

Înțeleg ca PSD vrea sa dea OUG-uri cu efecte juridice retroactive (ceea ce este clar neconstituțional) – ca să anuleze procese judecate în trecut și să scape de condamnări date deja.

Vreau sa le zic clar: nu va jucați cu focul! Dacă așa ceva devine posibil și acceptat ca fiind constituțional – de ce nu am da și noi un OUG retroactiv în prima zi de guvernare care sa anuleze tot ce ați făcut voi și să vă și arunce în pușcărie imediat pe toți? Ce ne-ar împiedica dacă există precedent? Și de ce nu am face asta ÎNAINTE de a alinia toată legislația cu recomandările MCV si ale Comisiei de la Veneția ? Așa scăpăm și de voi și rezolvăm și toată legislația juridică rapid (că nu o să mai aibă cine să o blocheze – veți fi toți la Rahova și Jilava).

Așa că gândiți-vă bine ce faceți !!!!!

În măsura în care a fost prezentat ca un viitor lider politic, dar foarte puțin cunoscut (spre deloc) de către publicul din România – Andrei Caramitru se pare că a reușit ce alți tineri construiesc în ani de voluntariat ca membri în partide: să-și creeze o imagine publică efervescentă. Dar nu prin muncă (participarea la strângere de semnături pentru campaniile partidului sau întâlnirile cu posibilii votanți), ci printr-o ieșire violentă, cu un text compus parcă la o bere, târziu în noapte cu Codrin Ștefănescu.

Textul pare că ascunde un scenariu machiavelic: în cazul în care USR va câștiga viitoarele alegeri, PSD-ul va trebui trimis la pușcărie, dacă va continua așa (o mișcare de tipul Erdogan în Turcia), indiferent de instrumentele politice folosite, poate chiar cu cele ale „inamicului” și chiar cu riscul călcării în picioare a valorilor și principiilor europene pe care le invocă acum USR la nivel de program politic.

Scenariul (viziunea) propus se încheie ca un thriller adevărat – după măcel, revenirea la un tempo normal, controlabil, în termeni acceptabili europeni.

Și nu se oprește la textul de mai sus. Criticat de unii prieteni virtuali, într-un alt comentariu la postarea de mai sus, conchide: „Trebuie să câștigăm alegerile sau – dacă le măsluiesc și le fură masiv – să le dăm foc.

Conștient sau mai degrabă nu, Caramitru reușește rapid să pară nu doar un politician providențial fals, dar și să întărească curentul extremist latent din jurul partidului. Dacă acest individ, cu al său discurs, reprezintă unul din rezultatele campaniei Oameni noi în politică, atunci o astfel de „politică” nu arată decât slaba cultură democratică în rândul unora dintre membri USR.

Și poate, așa cum fumătorii sunt înștiințați pe pachetele de tutun că vicul lor dăunează grav sănătății, tot așa, și la intrarea în sediul USR ar trebui să existe un mesaj destinat (nu numai) noilor veniți: ura politică dăunează grav sănătății (personale, dar și a partidului)!

P.S. Până în acest moment, Dan Barna nu a avut nicio reacție la ieșirile noului consilier.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât