Ora 22:50. Semnat: Băsescu

Redactor:
Lelia Munteanu
(...) Liderul liberalilor a apucat să anunțe urbi et orbi (orașului și lumii) că mâine îi fată pisica. Sper să dea și presei un pui.
(...) Liderul liberalilor a apucat să anunțe urbi et orbi (orașului și lumii) că mâine îi fată pisica. Sper să dea și presei un pui.

De ce nu mă miră nimic, în spectacolul burlesc al politicii românești? Pentru că – asemenea unui călător profesionist în gară la Făurei (nod de cale ferată!), stau cu Mersul Trenurilor în mână: „Acordul de Colaborare Instituțională între Președintele României și Primul-Ministru al Guvernului”. 6 (șase) pagini, în josul cărora, pe semnătura lui, Traian Băsescu, lângă dată, a adăugat și ora: 22.50. Rareori istoria a putut consemna, cu atâta scrupuloasă exactitate, momentul schimbării macazului.

Faptul că martorii evenimentului (Antonescu și Dragnea) n-au fost consemnați în document, le-a dat șansa de a tele-nega vreo câteva zile că s-ar fi aflat în epicentru.
Acestea fiind zise, totul e mai ușor de priceput, de la fertilizarea leguminoaselor perene la Congresul PSD.

Ce mi-a plăcut mai mult acolo? Votul electronic cu urne. Și, firește, priveliștea Puterii absolute a lui Victor Ponta. Dar și promisiunea președintelui executiv al PSD de a umple Espalanada Unirii cu rățuște, căprioare și veverițe.

În concluzie: nu vă mai osteniți să luați mot à mot tot ce se spune. Citiți pitacul (porunca de la stăpânire) din 12.12.2012, 22:50. Care, mie, cu mintea mea răzlețită, îmi amintește de un alt pitac, dat pe la una mie șapte sute nouăzeci și cinci, tot la Bucuresci: „Poruncim ca, de azi încolo, caraula de noapte să înceteze a mai striga și mai bine pe tiptil a vedea, fără a se da de gol că vede, decât să spuie că vede dar nu vede pe nimeni”.    

Dacă m-a mișcat discursul lui Antonescu? Firește. Încremenisem, de săptămâna trecută, în ideea că relațiile în USL s-au răcit.

Liderul liberalilor a apucat să anunțe urbi et orbi (orașului și lumii) că mâine îi fată pisica. Sper să dea și presei un pui. 

Inchide