Orban pune PNL cu botul pe labe

Orban pune PNL cu botul pe labe
Publicat: 29/01/2018, 14:32

Omul, îl știți, e pus pe căsăpit opoziția. Evident, numai și numai după o îndelungată chibzuință: dacă i se cere un nume de eventual premier, Orban se duce la Cotroceni cu o propunere fermă, de anticipate (eu am achiesat, dar președintele s-a declarat, evident, dezamăgit); dacă îl ia pe sus, pe Mișa, spiritul Crăciunului, și dă, între piftie și sarmale, decizia privitoare la D600, se prăvale și Ludovic peste el, după vreo lună.

Nu spun că e corect să iei decizii în pripă, dar nici să te gândești adânc, cât să ia alții măsuri aplicate, în urma cărora să te trezești amețit, și tu, lider de liberali, și să te-agiți infinit de târziu.

Ei, și dacă tot s-a trezit divers ne-mplinit, în loc să se ia tare-tare de gât cu puterea, ca să se dreagă, s-a luat chiar de unul dintre cei mai vizibili parlamentari ai săi: Daniel Zamfir.

De ce?! Pasămite pentru că, preopinentul, deși e ales de popor, și-a permis să se gândească, inclusiv, la situația românului, aflat la discreția băncilor, într-un fel „neconform” cu viziunea ultra-liberalului Ludovic.

„Sunt proiectele asumate de partid, care parcurg o procedură internă de vot și avizare, și cele inițiate individual de parlamentari. Acest proiect (plafonarea dobânzilor penalizatoare) nu e susținut de PNL, dar nu pot restrânge dreptul nimănui de a avea inițiativă. Domnul Zamfir are și alte atitudini neconforme cu deciziile partidului și, dacă va continua pe linia asta, ne vom despărți”, a declarat, hodoronc tronc, neîmblânzitul Orban.

Eu cred că liderul PNL, fie s-a speriat de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, vajnic luptător împotriva Legii dării în plată, și a altor proiecte promovate de același parlamentar liberal, Dan Zamfir (inclusiv cel în cauză), fie s-a speriat de vizibilitatea lui Zamfir, unul dintre puținii parlamentari care se implică și trăiesc în realitatea imediată.

Fără să intru prea adânc în plasa/capcana argumentelor și contraargumentelor generate de legile care intră în conflict cu viziunea BNR, consider că mult prea puținele acte normative ce aduc oarecare protecție românilor sunt bine-venite.

În loc să mulțumească Proniei că doar așa mai ajunge zvon de PNL până la urechea electoratului, Ludovic face criză și amenință cu excluderea pe omul care încă mai ține steagul sus.

Vorba lui Zamfir: „Eu am crezut că vrea să mă felicite. (…) La care decizie neconformă se referă domnul Orban, la faptul că l-am chemat pe domnul Mișa, deși era vacanță parlamentară, pentru a discuta despre Declarația 600? După audierea domnului Mișa se întâmplă lucruri, iar ministrul a anunțat public o serie de modificări. Nu știu dacă trebuie să dau socoteală că am fost singurul parlamentar PNL care a luat atitudine pentru oamenii cu profesii liberale. M-au lăsat singur, pentru că niciun coleg, din păcate, nu a participat la audierea ministrului Mișa. Eu asta am crezut și cred că trebuie să fac ca liberal, ca parlamentar al PNL. Nu știu dacă sunt pe linia domnului Orban personal, dar eu zic că sunt pe linia a ceea ce trebuie să facă Partidul Național Liberal”, a spus Zamfir pentru stiripesurse.ro și a adăugat pentru economica.net: „Proiectul se referă la dobânda penalizatoare, care nu va putea depăși cu mai mult de 50% dobânda legală. Adică tu te-ai împrumutat cu o dobândă de 10%, dobânda penalizatoare nu va putea fi mai mare de 15%. Nu am inventat nimic, este pur și simplu alineatul din lege care reglementa și dobânda între persoane fizice”.

Interesant este faptul că Zamfir nu e singurul inițiator al proiectului, pe lângă acesta semnând alți 14 colegi – între ei, Alina Gorghiu și Ben-Oni Ardelean.

La fel de interesant este și atacul lui Orban, care îl vizează, în exclusivitate, pe Zamfir.

De ce?! Pentru că mișcă? Deranjează pentru că are inițiativă? E ceva pe dedesubt, care îl roade pe cvasiinvizibilul lider liberal? Sau ce?

Mărturisesc că, în ultima perioadă, cele câteva lucruri bune auzite despre PNL au legătură cu aceste inițiative promovate de Zamfir și câțiva dintre colegii săi.

Să-l sperie atât de tare pe Orban faptul că mai mișcă cineva în partid și nu-l întreabă și pe el?!

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
Noul model Volkswagen este SUV-ul perfect pentru români. Preț+GALERIE FOTO
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
UE dă România în JUDECATĂ la Curtea Europeană de Justiție din cauza POLUĂRII
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Cea mai cruntă veste pentru absolut toată România: Este inevitabil
Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...