Orban și Bușoi, „prieteni” la cataramă

Orban și Bușoi, prieteni la cataramă
Publicat: 16/05/2017, 00:38

Orban și Bușoi s-au înscris, astăzi, oficial, în cursa pentru câștigarea președinției PNL. Doi liberali, get-beget, fiecare lăudându-se cu experiențe „matusalemice”, de peste 20 de ani, în partidul Brătienilor.

Orban: „Sunt un om credincios, îmi iubesc familia, îmi iubesc țara, sunt un liberal convins, un liberal până în măduva oaselor. Mă bat pentru promovarea ideilor de libertate și democrație imediat de după Revoluție”.

Bușoi: „Sunt de 21 de ani în PNL și pot spune că acum este cel mai greu moment prin care trece PNL de când sunt eu membru al acestui partid”.

Oameni grei și liberali convinși, care, după ce s-au combinat cu social-democrații la guvernare, astăzi, vorbesc la unison despre recâștigarea electoratului pierdut, lovind în partenerul de odinioară, deși nu acesta le-a suflat electoratul.

Orban, cu mantă: „Ca echipă, suntem convinși că PNL are capacitatea de a recâștiga încrederea părții civilizate, părții educate, părții dinamice din electoratul român și suntem convinși că o națiune puternică nu se poate bizui decât pe cetățeni puternici, pe oameni care trăiesc pe propriile picioare, pe oameni care trăiesc din munca lor, din afacerea lor, din fructificarea proprietății pe care o dețin, din abilitățile și talentele pe care le au”.

Bușoi, cu dinții-n jugulară: „Suntem împotriva populismului PSD, iar PNL trebuie să vină cu măsuri foarte clare de care electoratul să ne lege, și cu care să ne identificăm”.

Amândoi știu ce vor de la viață: evident, pe Klaus Iohannis.

Bolojan – echipa Orban: „Din punctul meu de vedere, România și președintele Klaus Iohannis au nevoie de un PNL puternic pentru că, așa cum anunța și Ludovic Orban, unul dintre proiectele noastre importante este recâștigarea președinției României în 2019. Pentru asta este nevoie de un candidat puternic și Klaus Iohannis este acest candidat”.

Bușoi: „Am făcut referire, și voi face în continuare referire, la nevoia ca PNL să revină la mesajul din 2014, atât de puternic și convingător, atunci, folosit de președintele Iohannis, care a mobilizat milioane de români. Sigur că ideile de atunci, proiectul de țară al domniei sale, ceea ce a susținut și susține, în continuare, PNL, trebuie să revină și să redevină o linie de comunicare a partidului…”.

Dar cel mai mult și mai mult, cei doi își doresc, ați ghicit, schimbarea.

Orban: „Am depus, astăzi, proiectul de moțiune, care se intitulează Partidul Național Liberal, Forța Dreptei”. La ce dorință mai mare de schimbare a unui partid – care, cică, e „praf” – v-ați fi putut aștepta?

Bușoi: „PNL trebuie să se schimbe, trebuie să fie un lucru foarte clar. Dacă PNL nu se schimbă, atunci PNL nu va putea învinge PSD, și mi-e teamă că PSD, în aceste condiții, ar putea câștiga tot și că PNL nu va mai conta”.

Primele și cele mai importante schimbări se văd deja: candidează doi dintre cei mai vechi membri ai PNL, oameni care au trecut, împreună cu partidul, prin guvernări fără glorie, prin umilința înfrângerilor de tot felul, prin eșecuri, unele lamentabile, fără a le trece prin cap, vreo secundă, să facă un pas înapoi, spre a-i lăsa și pe alții, mai viguroși, mai pragmatici și mai carismatici, să se exprime. Dacă nu cumva, unul dintre aceștia nu poate fi chiar cel de-al treilea candidat la fotoliul de președinte al PNL, Viorel Cataramă… Nu, nu! Glumeam!

Așa stând lucrurile, dintre aceste trei rele, personal cred că binele i se va arăta lui Ludovic Orban.

Mai întâi, pentru că șefi importanți ai unor fiefurilor liberale din Ardeal sunt cu el; apoi, pentru că asta mă face să cred că și alte nume cu rezonanță din meleag, încă „nehotărâte” – de exemplu, Raluca Turcan – li se vor alătura; și mai apoi, pentru că Bolojan este unul dintre cei mai buni organizatori liberali pe care „băieții răi” au vrut, deja, să-l îngroape; și, în sfârșit, pentru că, pe Orban, îl susține până și Gheorge Falcă, de la Arad, spre deosebire de Bușoi, care e susținut de Nicolae Robu, de la Timișoara.

Și, apropo de Bușoi. Omul acesta este cel mai mare ghinionist din câți am văzut eu în politica românească.

Ascultați numai puțin: „Domnul Crin Antonescu, în mod evident, este un susținător al meu. Este, de altfel, primul nume pe lista celor 100 de colegi care au semnat moțiunea. (…) Cred că este clar pentru toată lumea care este poziția domnului Crin Antonescu, chiar dacă este sau nu, astăzi, fizic, în București, alături de mine…”.

Absolut! Nu te pui cu bioritmul omului. Vine când poate…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un avocat de 36 de ani este Superman de Brazilia