Pană vrea presă ca la „Nufărul”

Pană vrea presă ca la „Nufărul
Publicat: 28/08/2017, 22:58

Adică, vreau să spun că am rămas mască, citind câteva declarații ale demnitarul. Sunt convins că veți suferi transformări similare.

„Din punctul meu de vedere, din păcate, la ceea ce am oferit noi, ca societate, de la revoluție încoace, pentru tineri, în afară de cei care au baze solide în propria familie, cei care vin și cu alte valori morale decât ce le oferim noi ca societate, noi avem tineri foarte buni, dar trebuie să ne îngrijoreze gradul de violență la care s-a ajuns în țara asta, de ură, de dezbinare, și astea sunt toate efectele unor propagări doar a știrilor negative în România. (…) În plus, mai este un principiul psihologic simplu, te identifici cu ceea ce vezi. Iar tânărul care se uită la tv, se identifică cu ceea ce vede. Și el când vede că se parvine ușor prin prostituție, prin furt…și avem atât de multe exemple pozitive. (…) Acest lucru se poate face numai prin unele măsuri legislative. Eu văd la modul, să existe și știri pozitive. Putem veni cu o deducere de TVA, cu o impunere clară. (…) M-am gândit la femeile din presă, pentru că sunt și mame și se gândesc și la viitorul copiilor lor”, a spus Doina Pană.

Ce înțelegem noi din discursul ministrului?! Păi, înțelegem (greu, foarte greu) că, din perspectiva demnitarului, presa se vede ca fiind prima vinovată în declanșarea exodului tinerilor români către „alte” civilizații. În contorsionarea lor spirituală, în deformarea eului, în zdruncinarea psihică a adolescentului.

Mai aflăm că Doina Pană consideră că mare parte a celor plecați (afară de specialiștii în IT) sunt gata să revină în țară, imediat ce societatea se va îmblânzi, scăpată din ghearele pline de sânge și ciozvârte hăcuite din trupul colectiv al nației – ingrediente de „gust” pentru știrile de la diverse ore -, ale mediilor morbid-obsesiv-compulsive.

Că totul ar fi frumos mirositor și pastel colorat dacă n-ar exista presa – defăimătoare, arogantă, nihilistă, târlă de hiene adulmecând damfuri pestilențiale de hoit social. Insensibilă la filonul pozitiv al socialului educat.

Mai mult, aflăm că gândirea pozitivă a ministrului a scos la iveală și soluția: „impunerea clară” și „deducerea de TVA”, pentru… ce credeți?! Ei bine, pentru transmiterea știrilor pozitive, angro, în detrimentul celor negative. Mai scurt?! Cumpărarea presei, spre a machia și coafa, cum se cuvine, fața tristă și descompusă a societății. Pentru a se face surdă și mută la chemarea majorității puse la pământ de politicieni lipsiți de simțul măsurii și al răspunderii față de nația care i-a trimis în fruntea țării ca să-i reprezinte interesele.

Doina Pană ar „șantaja” sentimental „organizația de femei” a presei române, ca la partid, în Kiseleff. Ministrul s-a gândit la „un pact între femeile din politică și cele din presă, în sensul să se creeze un val, prin dezbateri, prin invitați (gen) lideri de opinie, în emisiuni, care pot fi din orice domeniu, cântăreți, vedete, dar să se creeze valul necesar pentru a se solicita această lege”. Iar aici, în acest moment, Doina Pană invocă, apoteotic, asemănarea între o lege care să bage în gura presei corecte un pumn de mărunțiș, și legea fumatului, în opinia sa, una la fel de grea.

Vă imaginați cât de deviată este percepția unor domni miniștri de la PSD, față de presă și reflectarea adevărului în media? Cât de simplu se joacă acești oameni cu vorbele, în cazul în care chiar le înțeleg sensul?!

Deși, ca să fiu sincer, am impresia că prietena lui „bă, Victore” nu-și înțelege nici propriile vorbe, de vreme ce din declarația sa poate face parte acel prim pasaj inserat aici.

Cum s-ar spune, într-o societate plină de bube, condusă de politicieni fără viziune, morală și conștiință, care nu a oferit tinerilor aproape nimic, ci, mai degrabă, le-a distrus orice perspectivă, de vină este „propagarea doar a știrilor negative în România”.

„Bă, Victore”, uneori, întâmplător, ai avut, și tu, dreptatea ta!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului