Păzea, aterizează Vasilica!

Păzea, aterizează Vasilica!
Publicat: 06/10/2018, 19:34
Actualizat: 08/01/2020, 23:04

În loc să ajungă la Slobozia-Roznov, ca să inspecteze canalul de aducțiune al Cracăului, doamna prim ministru a aterizat ieri din greșeală în satul paralel, la Magazia-Crăcăoani. Asta înseamnă să te înconjori de oameni care nu-ți umbresc inteligența, de la vicepremier la pilotul de elicopter.

A trebuit, deci, să coboare în mijlocul unor săteni cărora nu le-a mai picat nimic din cer de la ultima grindină.

Ca să înțelegeți momentul – cum se zice? – de suflet care a urmat, trebuie să știți că prim ministrul poartă cu sine, mai precis în sine, o serie de formule prefabricate de consilieri iscusiți: „Bună dimineața”, „Bună seara”, „Mă bucur să vă revăd”, „Numai împreună vom reuși”, „Până în 2021, vom tripla pensiile”, „Mult succes”, „Guvernul se preocupă în permanență de…”. „Sărbători fericite” ș.a.m.d. Înaltul demnitar, cu capacitatea sa de analiză și sinteză, alege una dintre formule.

… În norul de surpriză ridicat de elicea elicopterului, un bătrân fiu al satului (care va lăsa moștenire nepoților și strănepoților momentul când s-a nimerit prin preajmă ca pe cel mai însemnat din viața lui) s-a apropiat cu pioșenie de doamna prim ministru, reușind să îngaime transfigurat:

– Am lacrimi în ochi…

– Îmi pare bine.

Foto: captură youtube