Perversa de la Mari Proiecte

Perversa de la Mari Proiecte
Publicat: 14/07/2013, 18:18
Actualizat: 06/07/2016, 04:53

Eu cred că Șova a vrut să ne dea perversa de la Mari Proiecte. Personal n-am auzit de vreo satisfacție mai pe dosul naturii decât aceea „produsă românului de autostrăzile din țara lui”.

Gândul.info a publicat în acest week-end, în exclusivitate, un material despre intenția CNADNR de a-și da fața la lifting contra sumei modice de numai 37.000 de euro, preț în care intră și contravaloarea unui studiu conjunctural de „sexologie rutieră”, anume „măsurarea gradului de satisfacție a românilor produs de infrastructura rutieră, în special de autostrăzi”.

Vă asigur că toate rezultatele studiilor inepte ale tuturor specialiștilor englezi se vor duce Uniunii de suflet, în comparație cu rezultatele studiului propus de Șova.

Ca scurtă analiză a deviației, trecând cu duioșie și discreție pe lângă valoarea derizorie a „atenției”, împărțită între două contracte artizanale, de criză – unul de „consultanță în gestiune marketing” (chestia cu liftingul figurii CNADNR), celălalt de „servicii în materie de sondaje de opinie” -, ne vom referi la un puseu acut de isterie „de comunicare”, precum și la ceea ce ne privește în mod direct ca participanți infrastructurofili la orgia rutieră românească.

Spicuim mai jos din caietul de sarcini al liftingului (și sondării):

„O analiză a percepției publice asupra activității CNADNR va conduce la identificarea polilor de creștere economică, a verigilor slabe dezvoltate de infrastructura deficitară, a deformării percepției ca urmare a lipsei unor măsuri active de intervenție în zona media și de informare a utlizatorului asupra situației curente, strategiilor de dezvoltare, a deficiențelor cauzate în implementarea proiectelor de limitele bugetare. (…) Identificarea unui set de indicatori preponderent utilizați în mod informal de către societate, în măsurarea gradului de satisfacție/insatisfacție în raport cu infrastructura rutieră”.

Ieșind din ceața groasă a sarcinilor subțiri, putem percepe sensul implacabil al postării unuia dintre cititorii noștri, de pe forum: „hai sictir!”

Păi, până unde să meargă bătaia de joc a acestor fățarnici?! Ce noimă poate avea o astfel de prostie, după ce ai devenit coada cozilor Europei în materie de infrastructură, de număr de kilometri de autostradă pe „cap de locuitor”; când dai măsura prostiei planetare în ceea ce privește gestionarea unui contract de construire a unei autobenzi – autostrada „Bechtel” – în care ai „recepționat” 52 de km de infrastructură inutilă contra sumei de două miliarde de dolari; când ai, chipurile, trei autostrăzi, mari și late – una ceaușistă, peticită și răspeticită, alta, cu multiple probleme de construcție, pe care te dai ca în montagnes russes, realizată în aproape 30 de ani, și o a treia, ca o cursă de șobolani, pe care, dacă intri, nu mai poți să ieși decât în capătul celălalt, după 60 de km, dacă te ține prostata?!

Aceasta e fața CNADNR. Cui să-i fie necesar și de ajuns mizilicul de câteva zeci de mii de euro, ca să ne măsoare intensitatea orgasmului circulator atunci când călărim infrastructura patriei?

Și apropo: pentru toți inconștienții care răspund, pe bune, de infrastructură! Ce gând aveți cu Transalpina? Șoseaua s-a surpat în două locuri; într-unul dintre ele au mai rămas întregi doar doi metri, pe unde te poți strecura. Așteptați să moară vreunul, odată cu surparea completă, ca s-o declarați „impracticabilă”?!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului