„Plebicist” USL cu zâne, tombole și circ

„Plebicist” USL cu zâne, tombole și circ
Ia fiți atenți ce zice Liviu Dragnea, într-un "document" emis de boardul USL, aproape în paralel cu "Raportul pe justiție", emis de boardul Comisiei Europene

Ia fiți atenți ce zice Liviu Dragnea, într-un „document” emis de boardul USL, aproape în paralel cu „Raportul pe justiție”, emis de boardul Comisiei Europene.

„Stimați colegi, participarea alegătorilor într-o proporție covârșitoare (min. 60%) la refendumul din 29 iulie 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu reprezintă obiectivul major al campaniei electorale. În acest sens, folosind toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziție, vă solicit! Organizarea în apropierea unor secții de votare a unor spectacole sau locuri de joacă – evenimente cu clowni, baloane, zâne, biciclete etc, pentru copiii ai căror însoțitori fac dovada participării la vot. De asemenea, vă solicit organizarea în fiecare localitate, cu sprijinul unui ONG, a unei tombole cu premii pentru alegătorii care s-au prezentat la referendum”.

Uite și din raport: „Comisia Europeană își exprimă îngrijorarea cu privire la respectarea statului de drept și a independenței sistemului judiciar din România, în actualul context politic de la București”.

N-aveți impresia că suntem atinși la cap?! N-aveți impresia că orbecăim într-un vis urât, în care zânele, clovnii, baloanele și bicicletele, după ce le cad măștile, devin zombi grețoși, cu fețe descompuse în ațe de piele putrezită, curgându-ne pe șlapi? N-aveți impresia că ne scufundăm, cu fiecare zi, într-un trecut incert, fără punct de sprijin, amețiți de vacarmul atenționărilor europene, pe care le respingem țâfnos și infantil, ca să ne pierdem în liniștea noastră, dincolo de cortina de pluș roșu, mâncată de molii și păduchi?

Dar de ce, domnu” Dragnea, doar clovni și zâne?! De ce nu, mineri, bâte și cărucioare de butelii, cu care se „trag”, amuzându-se copios, ortacii pe Magheru, între două cafteli organizate. Da” de ce să ne luați cu binișoru” și cu zăhărelu”, domnu” Dragnea, și nu cu pulanul pe cârcă, să ne scoateți la „plebicist”, ca să vă validăm derapajul democratic?

Carevasăzică, Europa ne spune că de la ea, de acolo, se vede cum ni se duce statul de drept în rahat, iar noi, aici, în mahala, pe șanț, facem circ cu „femeia șarpe”, „fachiru” fără oase” și „mâncătorul de jar, înfipt în cuie”.

În așa context, o așa prostie nu mai are niciun haz. Rămâne doar o inepție grotescă. Pentru că acum nu mai e vorba de Băsescu și de demiterea ori nedemiterea sa, e vorba de un un mod de a gândi și de a fi. E vorba că, dacă ne-am cerut în Europa, atunci trebuie să ne exprimăm, organizăm și dezvoltăm ca atare: decent și european. Să dăm dovadă de maturitate biologică și socială și să punem țara pe făgașul ei firesc, cu lecția de maturitate democratică în ghiozdan, chiar dacă, încă, n-am învățat limba în care e scrisă. Măcar să ne facem c-o buchisim. Nu să ne fandosim și să facem circ de mahala, întotdeauna pe principiul „Câinii latră, caravana trece”.

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Era pe plajă, la mare, când A DISPĂRUT fără urmă. Au găsit-o peste 18 zile...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Schimbare URIAŞĂ în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Cine ar fi ucis-o, de fapt
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Propuneri indecente…din partea soțului
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Cod Rutier 2021. Amendă nouă de 725 de lei. Atenție, șoferi! Ce nu mai aveți...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
×
Inchide