Poarta Djihadului în Paradisul islamic (IV)

Redactor:
Lelia Munteanu
Poarta Djihadului în Paradisul islamic (IV)
Să recapitulăm: după cum Islam nu înseamnă pace, ci supunere, nici djihad nu înseamnă război, ci străduință.

Djihad nu e o metaforă, ci o misiune. Nu este cel de-al șaselea stâlp al Islamului, cum încearcă să acrediteze un anumit tip de propagandă, dar este o exigență care revine în Surele Coranului și în învățăturile Profetului, în diverse formulări.

Există două tipuri de djihad. Cel mai important este Djihadul Mare, care se referă exclusiv la chestiuni spirituale. Are 4 forme de manifestare: 1) Djihadul Inimii (lupta credinciosului cu propriile păcate); 2) Djihadul Limbii (răspândirea mesajului credinței); 3) Djihadul Peniței (propriu învățaților Islamului, referitor în principal la apologetică; Profetul a spus că e mai prețioasă cerneala din călimară savanților decât sângele martirilor); 4) Djihadul Mâinii (acțiunile de binefacere, ajutorul pentru suferinzi, salvarea de vieți omenești).

Djihadul Mic sau Djihadul Sabiei se referă la înfruntarea armată a vrăjmașilor, însă numai în scop defensiv: „Luptați-vă, pe calea lui Allah, cu cei care luptă împotriva voastră, dar nu încălcați voi legea. Căci Allah nu-i iubește pe ce care încalcă legea” (Sura Vaca, 190); „Și dacă ei înclină spre pace, atunci înclină și tu, încredințează-te lui Allah, căci El aude și știe tot” (Sura Prăzile, 61). Djihadul Mic este, în Coran și în zicerile Profetului, un concept nobil, fără nici cea mai vagă legătură cu terorismul.

Tot ce este în afara definițiilor coranice ale djihadului nu e decât începutul fitnei (dihoniei). Numeroasele fatawa (pluralul de la fatwa) emise de muftii în cursul ultimilor zeci se ani, printr-un ijtihad (efort de raționament personal), referitoare la vreun djihad militar, sunt nule câtă vreme nu respectă litera și spiritual Coranului.

Sintagma de război sfânt, dragă teroriștilor de pretutindeni care și-au luat drept scut Islamul, ține de perioada Cruciadelor și este găselnița Papei Urban al II-lea. De aici și consternarea cu care a fost primită, la vremea ei, gafa președintelui George W. Bush, care se referea la războiul contra terorismului ca la o Cruciadă, dând apă la moara care măcina moarte a lui bin Laden.

Nici un musulman nu poate fi de acord cu așa-numiții jihadiști (de la sângerosul și cultivatul Osama bin Laden, care avea un discurs religios bine articulat, dar sofistic, până la reprezentanții autointitulatului Stat Islamic, care au făcut mai multe victime  în rândul coreligionari decât în rândul celor pe care îi numesc infideli). De altfel, pentru sunniți, infideli nu sunt doar creștinii și evreii, ci și musulmanii șiiți. Și reciproc.

Prin urmare, Poarta Djihadului – una dintre cele 8 ale Paradisului – nu se va deschide niciodată în fața unor scelerați, care iau numele Dumnezeului lor și al Profetului în deșert (mai ales în taberele de acolo), care, în tembelismul lor, se autoproclamă califi (locțiitori ai lui Allah pe pământ), așa cum Poarta nu se va deschide sinucigașilor. Adevărații martiri sunt victimele lor. Cruzimile la care se dedau așa-numiții mujahedin (pluralul lui mujahid) le azvârlu sufletele în afara credinței, pentru că, după spusa Profetului, „Allah nu este Îndurător cu cel care nu este îndurător cu oamenii”.    

 

BOMBĂ! Prezentatoarea TV care s-a cuplat cu un copil de 17 ani. Ea este cu...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Cum arată Anca Neacșu, blonda din trupa ASIA, la 43 de ani! Era una...
Un om al strazii a gasit un portofel de firma, plin cu bani si l-a...
Simona Halep a omis un detaliu important când s-a retras de la Dubai! Lovitura primită...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Armata americană va fi dotată cu o armă minune. 'Asta nu e SF!. Obiectele pe...
OMS vs Big Pharma. Şeful OMS vrea ca "reţeta vaccinurilor" să fie la liber. Companiile...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
FOTO. Una dintre victimele din Onești, înmormântată. Bărbatul a fost atins de gloanţele poliţiei când...
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
Are 72 de ani, dar asta nu l-a oprit să se iubească cu o studentă....
Cea mai CIUDATĂ metodă prin care poți să ARZI mai multe CALORII în fiecare zi!...
Vremea o ia razna în România. Se întâmplă în următoarele 24 de ore
Horoscop Urania 6-12 martie 2021. Zodia care se va afirma în această săptămână
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT. Medicii nu au mai putut face nimic...
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide