Ponta trage în Băsescu cu glonțul din gâtul lui Năstase

Ponta trage în Băsescu   cu glonțul din gâtul lui Năstase
„Nu pot să mi-l imaginez pe Adrian Năstase în zeghe. Am un sentiment de irealitate". Am simțit nevoia să spun și să repet asta înainte de orice alt comentariu la tv, după pronunțarea sentinței executorii cu închisoarea pentru fostul premier. Această senzație de irealitate a încercat-o probabil și Adrian Năstase: „Asta nu mi se întâmplă mie, nu se poate, e un film, cum să ajung eu în pușcărie, am fost premierul României și aproape președinte, așa ceva nu poate să existe, e un vis...".

„Nu pot să mi-l imaginez pe Adrian Năstase în zeghe. Am un sentiment de irealitate”. Am simțit nevoia să spun și să repet asta înainte de orice alt comentariu la tv, după pronunțarea sentinței executorii cu închisoarea pentru fostul premier. Această senzație de irealitate a încercat-o probabil și Adrian Năstase: „Asta nu mi se întâmplă mie, nu se poate, e un film, cum să ajung eu în pușcărie, am fost premierul României și aproape președinte, așa ceva nu poate să existe, e un vis…”.

În clipa în care polițiștii i-au pus mandatul în față, în propria lui casă, a realizat dintr-o dată că totul e real, că va îmbrăca uniforma de deținut. Atunci a pus mâna pe pistol. Dacă era decis să se sinucidă, ar fi putut s-o facă, probabil definitiv, până când venea poliția. Ce-a făcut a fost un impuls de moment, irațional, pur și simplu s-a pierdut cu firea.

Crescut în sera, în seraiul mai întâi comunist, apoi al formelor pe care Sistemul le-a luat după 1989, fostul premier al României s-a dovedit inadmisibil de slab pentru un om politic cu asemenea responsabilități și experiență. Dl Năstase a fugit, de fapt, din fața actului de justiție cu ajutorul glonțului. Penitenciarul face parte din Justiție, din Justiția statului al cărui premier a fost dl Năstase, era de așteptat ca fostul înalt demnitar, juristul, diplomatul Adrian Năstase să se supună mecanismului statal. Cu atât mai mult cu cât nu era o condamnare pe viață, până la urmă rămâneau vreo opt luni, petrecute într-un regim mai degrabă special de detenție. Sper ca Adrian Năstase să se însănătoșească și să mediteze la gestul făcut.

Pot să înțeleg că dl Ponta a venit la spital, la căpătâiul rănitului, omenește are acest drept. Dar fraza aruncată „Mă gândesc dacă Băsescu e fericit acum” este un exemplu de manipulare cinică, murdară, pe fond emoțional, a opiniei publice împotriva adversarului său politic, căruia, folosindu-se de situația lui Năstase, îi pune în cârcă un sentiment care l-ar califica drept inuman. N-are nimeni de unde să știe ce simte acum Traian Băsescu. Eu, de pildă, nu cred că e fericit.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide