Cristian Tudor Popescu
06.01.2014
Puterea Gândului

Ponta trage în Justiție și fără glonț

Ponta trage în Justiție și fără glonț
Adrian Năstase a fost condamnat pentru a doua oară, de instanța de judecată, în unanimitate, la închisoare cu executare. Pentru oricare cetățean înzestrat cu discernământ al acestei țări asta ar putea să însemne că s-a făcut nu numai justiție, dar și dreptate

Adrian Năstase a fost condamnat pentru a doua oară, de instanța de judecată, în unanimitate, la închisoare cu executare. Pentru oricare cetățean înzestrat cu discernământ al acestei țări asta ar putea să însemne că s-a făcut nu numai justiție, dar și dreptate.

Mai mult, familiei Năstase i se confiscă aproape 400.000 de euro, ceea ce pentru opinia publică poate însemna chiar mai mult decât cele câteva luni de închisoare:  uite că li se iau și banii înapoi!

Nu sunt puțini însă cei care consideră condamnarea lui Năstase comandată de Băsescu. Iar lucrul cel mai rău care se putea întâmpla astăzi era ca liderii PSD să alimenteze această percepție,  pentru a aduna ceva capital politic în încăierarea  electorală cu T. Băsescu, deja declanșată oficial de V. Ponta.

De ce-mi era teamă, n-am scăpat. Liderii PSD s-au întrecut, în așteptarea sentinței, în a declara „ Să dea Dumnezeu să se facă dreptate”.

Ei, iată că dreptate s-a făcut, nu una pe placul PSD. Dar, de fapt, e foarte utilă: Ponta și ai săi au ocazia să se prezinte în continuare ca luptători cu hidra băsistă. E mai ușor decât să lupți cu prețurile și sărăcia. Ca lider PSD, V. Ponta o poate face, ca premier al României este inadmisibil.

Afirmând că „Năstase e o victimă a regimului Băsescu”, cum deja a făcut,  V. Ponta lovește încă o dată în  ideea de independență a justiției în statul al cărui prim-ministru este.

Ar fi putut face un serviciu României abținându-se să comenteze decizia instanței, dacă ne gândim și că dl Năstase, spre deosebire de prima condamnare, nu mai face uz de glonț.

Inchide