Pop îi lucrează pe inspectori în schimbul de noapte

Redactor:
Marian Sultănoiu
Pop îi lucrează pe inspectori în schimbul de noapte
Ce poate fi mai penibil decât prestația unui ministru el Educației, care amenință copiii cu manuale de Dirigenție și Educație Fizică, dar nu e în stare să le pună tuturor elevilor manualele serioase pe pupitre, la începerea anului școlar?!

Uneori, am senzația că anumiți miniștri din guvernele PSD-ALDE sunt puși pe funcții ca să realizeze „marea brambureală”, din nimic.

Întrucât avea impresia, probabil, că nu se află, destul, în treabă, omul științelor exacte, ministrul Liviu Pop, a propus omenirii tot felul de teme false, pe care le-a rezolvat în stilul deja consacrat al „guvernelor Grindeanu-Tudose”, atât de plastic „tradus” de cel din urmă: prosteli „discutate și uitate”, un fel de fake news, la prima mână.

Cetățeanul nostru a anunțat, cu surle și trâmbițe, lansarea unor manuale inutile, după care, a anunțat că nu mai sunt necesare, apoi a anunțat lipsa, în totalitate, a manualelor importante, pentru elevii claselor a V-a, care vor primi cărți abia după vreo două-trei luni de la începerea anului școlar.

Iar dacă această bătaie de joc la adresa copiilor și a părinților este deja o chestiune la ordinea zilei, ceea ce s-a întâmplat deunăzi, vineri, după stingere („noaptea, ca hoții de weekend”, cum ar spune Ludovic Orban, cu unele completări), anume demiterea prin fax a unui număr important de inspectori generali școlari județeni, profesioniști – și nu sindicaliști „reformați”, ca Pop – care ocupaseră posturile, prin concurs ME, pentru o perioadă de patru ani, este foarte grav.

Nu poți să duci în derizoriu și să acționezi la bunul plac, împotriva legislației și a unor regulamente funcționale, în sistem, în cel mai odios stil comunist: înlocuind oameni, fără o analiză justă a muncii lor – bună, rea, asta ar fi rămas de văzut -, numai și numai pentru că nu-ți place „căutătura” lor.

Orban și Tomac merg mai departe, și susțin că, de fapt, manevra lui Pop – cam laș în exprimare, destituirea fiind dusă la „bun sfârșit” prin intermediul unui oarecare secretar de stat din MEN -, este o inacceptabilă manevră cu rază lungă de acțiune: „În spatele acestor demiteri se ascunde un lucru care, după opinia mea, nu a fost sesizat, dar pe care noi îl arătam cu degetul. Acești inspectori generali școlari au fost demiși pentru că au refuzat să asculte ordinele baronilor PSD din județele respective care le-au solicitat ca la concursurile pentru directori de școli să pună toți PSD-iștii fără pregătire, fără experiență managerială și competență profesională, să îi pună directori de școli în cadrul concursurilor pe care le organizează inspectoratele școlare. PSD urmărește ca un fir roșu să-și pună cadrele politice, clientela politică lipsită de profesionalism în pozițiile de directori de școli”, a afirmat Orban, după care a precizat că liberalii se gândesc, „cu siguranță” să depună o moțiune simplă împotriva ministrului Educației.

Mă gândesc ce s-ar fi întâmplat, de exemplu, în Norvegia, dacă Învățământul din țara  fiordurilor ar fi fost condus de ministrul L. Pop(ersen)…

Probabil că toți copiii ar fi fost „confiscați” de pe la casele lor de Serviciul Pentru Protecția Copilului, pe motiv că părinții, lipsiți de interes și vigilență, își lasă odraslele de izbeliște, la mâna unor cetățeni care îi pot afecta grav, pe micuți și pe profesorii lor, pe motive de crasă incompetență și periculoase interese politice.

Atenție părinți români! Voi trebuie să vă protejați, singuri, copiii!

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Judecătorii îi dau DREPTATE lui Liviu Dragnea! Sentinţa e CLARĂ
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Rareș Bogdan a tunat după ce jandarmii au dat buzna la terasa în care se...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Cleopatra Stratan, aproape măritată. De ce nu vrea să plece de lângă Pavel Stratan, tatăl...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide