Poporul „acoperit” și politica ofițerilor descoperiți

Poporul „acoperit și politica ofițerilor descoperiți
Publicat: 28/09/2014, 21:38
Actualizat: 06/07/2016, 00:01

Campania „Vreau președinte” mi-a dovedit, o dată în plus, că politicienii de la București, inclusiv candidații lor, trăiesc într-un „falș” captivant: sunt bățoși, inestetici și superficiali precum personajele unui joc virtual și „sângeros” de strategie. Se luptă prostește unii cu alții, dezvoltă teme fără greutate socială, își dau palme cu labele picioarelor, pe deasupra nației, ca niște „cikiceani” acoperiți și zburători, aflați în exercițiul funcțiunii, scuipându-și sângele printre dinți.

Campaniile lor se construiesc pe teme bulversante și paranoice, gen „alarma sună la 007 și-un sfert”, moment în care nația se trezește cu un director de „servicii”, în carne și oase, candidat pentru Cotroceni. Cine să-i fi dat ordinul de a candida? Când să fi strâns Teodor Meleșcanu, acest George Clooney dâmbovițean, și cu ajutorul cui, semnăturile necesare pentru a se înscrie în cursa pentru Cotroceni? Despre care acoperit vorbea Traian Băsescu, primul „șef” al tuturor entităților militare și de servicii din țara asta, într-un puseu de compromitere consecventă a serviciilor de informații românești?

Este aceasta campania „după mine potopul?!” Trebuie compromise, într-un fel sau altul, Armata și comunitatea serviciilor secrete? De unde a apărut, în piață, informația că șeful SRI, George Maior, urmează să fie numit șef al unui viitor guvern?

Acest joc periculos, conștient sau lipsit de perspectiva necesară, îndreptat împotriva unui segment important al siguranței naționale, poate avea vreo noimă într-un context politic european, mai mult decât periculos, în care Rusia și Ungaria colaborează mai strâns ca niciodată, implicit în dauna României?

Nu vreau să merg mai departe cu retorica „bondiană”. Sper ca, dincolo de jocul politic „acoperit”, lipsit de perspectiva consecinței, președintele să nu fi dorit altceva decât să-și „ajute” pupila politică, cu orice chip, în drumul său spre Cotroceni.

Mă gândesc că dinamica lucrurilor ar fi trebuit să rămână la „alura” dovedită astăzi, după mitingul de lansare al Elenei Udrea: o îmbărbătare părintească, o halbă înspumată, un guler de sare, un râs gros, un râgâit sănătos.

Oamenii pe care i-am cunoscut în țară habar n-au despre ce înseamnă agentul „000″; despre lupta dintre acoperiți și descoperiți, despre prosteala electorală de la centru.

Candidați la președinție, românii vor la Cotroceni – așa cum îi vedeți voi, săraci cu duhul și buimăciți de muncă -, în ordine: bun simț, echilibru, liniște, decență, atragerea investițiilor, printr-o reprezentare demnă și inteligentă, generând, în consecință, locuri de muncă „pentru copiii noștri, ca să nu mai plece în străinătate, să avem și noi un sprijin la bătrânețe”, și „ca să aibă și statul de unde strânge bani de pensie, că murim, mamă, cu trei-patru sute de lei pensie, nu mai putem…”!

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Banca vinde un PASSAT care merită toată atenția
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘTEFANIA a PIERDUT lupta cu MOARTEA, la doar 20 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițista care s-a sinucis? Motivul șocant pentru care a decis să...
Se dau toți banii înapoi! Anunț de ultimă oră pentru milioane de români: Returnăm banii...
S-a dat alarma de război. Trimit militarii în România. Alertă totală lângă țara noastră
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...