Președintele Masăverde

Președintele Masăverde
Știu că voi pierde referendumul la numărul de voturi. Dar dacă nu se adună cele 9 milioane și ceva de votanți și Curtea nu-l validează, mă întorc la Cotroceni.

Știu că voi pierde referendumul la numărul de voturi. Dar dacă nu se adună cele 9 milioane și ceva de votanți  și Curtea nu-l validează, mă întorc la Cotroceni.

Acesta este, condensat, mesajul transmis de președintele suspendat T. Băsescu la Realitatea TV.  Am greșit, dar acum e prea târziu, cum vreți să mai facă 50% plus 1  un președinte după opt ani de mandat, amintiri și explicații, părea că un deja fost președinte al României a început să-și scrie memoriile. Singura speranță: să nu vină destui cetățeni la vot.

Și dacă se întâmplă asta, atunci „sunt gata categoric, da, să coabitez cu Victor Ponta”. Deci, după ce dl Băsescu a anunțat că „dacă-l mai găsesc prim-ministru pe acolo după referendum n-o să-i mai dau lui Ponta vreun alt mandat de premier după alegerile din toamnă”, iar dl Ponta, la rândul său, l-a numit pe T. Băsescu „un nemernic cu dosare penale care își joacă viața și libertatea la referendum”, președintele suspendat e pregătit pentru coabitare…

Mai mult, în dorința de a începe să legitimeze în ochii cetățenilor eventuala sa întoarcere ca președinte „la masa verde” (a făcut uitate ca și cum n-ar fi fost  zicerile „cavalerești” din ultimele zile „nu vreau să câștig la masa verde”),  dl Băsescu mai spune și că și-a dorit colaborarea cu guvernul Ponta, a încercat, dar ce păcat, nu s-a putut, uitând că tocmai evocase planificarea suspendării cu mult timp înainte, de către Dan Voiculescu, „plan pus în aplicare în ziua 59 din cele 60 prevăzute de Voiculescu”. Ce am putea înțelege, că-și dorea colaborarea cu complotiștii?

Dl Băsescu pune întreaga miză a acestui referendum pe prezența la vot.  Și cea mai gravă greșeală pe care ar putea s-o facă USL ar fi să forțeze validarea referendumului fără condiția de cvorum. Dacă tot s-a băgat în campania electorală până în gât, aruncând cât colo haina de președinte interimar, dl Crin Antonescu ar trebui măcar să promulge legea referendumului în varianta Curții Constituționale și să închidă această discuție și la București, și la Bruxelles.

Pentru că, la urma urmei, așa e, ca să-l citez pe dl Băsescu, cinstit: dacă nu vine la vot măcar un alegător român din doi, atunci înseamnă că suntem un popor inconștient, indolent, iresponsabil, troglodit politic,  care și-ar merita soarta. Soarta care îl așteaptă dacă la Cotroceni se întoarce un Traian Băsescu înfrânt la referendum gata să coabiteze cu plagiatorul Ponta până n-o mai rămâne pe aici piatră peste piatră.

PS

Dl Băsescu a confirmat sută la sută observația făcută vineri de subsemnatul în emisiunea Gândul.live: butonul 3, la care răspunde Dumnezeul adevărului,  este numele Rex al câinelui care a plecat cu o bucată din creierul Elenei Ceaușescu în gură, în „relatarea” lui CV Tudor, adică un „detaliu” funcționând ca ancoră de real  pentru minciuna flotantă.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
S​tandard&Poor’s păstrează ratingul României, dar perspectiva nu este pozitivă. Cîțu: „Victorie! Am reușit imposibilul!”
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Şerban Huidu, pe lista vedetelor afectate de coronavirus. Cum se simte acesta
Inchide