Lelia Munteanu
28.06.2019
Puterea Gândului

PSD, din Epoca Marionetei în Epoca Pinocchio

PSD, din Epoca Marionetei în Epoca Pinocchio
Toate partidele au un greier-spiriduș.

Mai țineți minte povestea lui Goldoni, momentul în care greierul-spiriduș suflă peste marionetă și o însuflețește? Precum cu Pinocchio, așa și cu Vasilica. Marioneta s-a însuflețit, a devenit ea însăși…

După ce epoca Dragnea s-a sfârșit brusc, iar tiranul a plecat în grabă, mai întâi liderii PSD s-au înghesuit să-și exhibe cicatricele. „Tortură” e cuvântul pentru ce au trăit pe vremea când îl ovaționau cu toții pe tiran, cuvânt găsit de cel mai mintos baron (Oprișan, băiatul bătrân care a făcut avere din pensia sărmanei sale mame). După lepădările rituale și abia după ce au redevenit ei înșiși, au constatat că au pierdut alegerile, că partidul o ia la vale și trebuie poprit cu un Congres.

Chiar mâine va avea loc Congresul care va inaugura Epoca Pinocchio, înșurubând-o la conducere pe Vasilica și votându-i echipa.

Singurul care se va mai agita după instaurarea armoniei depline va fi analfabetul bibliofil Codrin Ștefănescu, care candidează pentru un nou mandat de secretar general ca să nu răspundă la întrebarea de ce n-a făcut numărătoarea paralelă în noaptea de 26 mai.

… Toate partidele au un greier-spiriduș. Uneori mi se pare că, ieșit din frunzișul pădurii, e unul și același creier-spiriduș. 

Inchide