Pușcăria salvează România. Sau invers

Pușcăria salvează România. Sau invers
Publicat: 09/10/2018, 13:04

Senatul, la inițiativa unor parlamentari PSD – de ce nu mă miră? – au decis ca bieții oameni care ies din pușcărie să primească din partea statului îmbrăcăminte, medicamente, hrană și transport gratuit. Aleluia, frate! Și nu doar la plecare, ci trei luni de zile! Generos stat mai avem! Aaa!… Vouă trebuie să vă mulțumesc pentru acest gest frumos, că voi, noi, suntem statul. Din banii noștri se dau pomenile, pardon! ajutoarele sociale. Senatorii PSD doar decid cum să cheltuiască bănetul din impozite. Că noi plătim așa ceva, nu ca deținuții.

De-asta vă spun, e un gest de mare mărinimie, să avem grijă de aproapele nostru, chiar dacă aproapele nostru a fost prea aproape de tine, cu mâna lui fix în poșeta ta. Sau prea aproape când ți-a dat cu ranga în cap pentru zece lei amărâți.

Să nu săriți acum cu gura, că în loc să le dea pușcăriașilor, statul mai bine ar avea grijă de bolnavii din spitale. Să fim realiști. E dur ce vă spun, dar realist. Bolnavii oricum vor muri, dacă sunt tratați în spitalele noastre, nu? Ce rost are să aruncăm banii pe ei? Statul gândește pragmatic, nu e duios și nostalgic, precum ochii lui Dragnea ațintiți spre Irinuca. E ca ochii lui Dragnea ațintiți spre Iohannis. Îi fixează beregata. Bine, și funcția.

De altfel, deținutul a devenit noul model de cetățean al României centenare. De doi ani de zile, se vorbește doar despre drepturile lui, despre eliberarea lui rapidă, despre norma lui de hrană, despre spațiul și confortul lui. Și acum, iată, și despre banii de drum, hainele, mâncarea și taxiul pentru pușcăriași.

Și ei chiar merită. De ce să-i tot comparăm cu copiii României, de exemplu? Că alocația unui prichindel e uluitor de mică în comparație cu cea pentru un deținut. Dar ce să facă ăla mic cu atâția bani? Să-i cheltuiască pe bomboane, pe jucării, pe jocuri video? Să-și ia hăinuțe și să-i rămână mici? Să mănânce până-l doare burtica?

Nu! Încetați cu comparațiile astea! Pușcăriașul este un adult, un om care are necesități mai mari! El are absolută nevoie la ieșirea din penitenciar de îmbrăcăminte. Păi, dacă merge îmbrăcat la fel, în zonele de unde a fost săltat de Poliție, n-o să bată la ochi? Oamenii n-o să-și închidă prăvăliile, femeile violate nu-l vor recunoaște, cei tâlhăriți nu vor avea coșmaruri? Așa, pușcăriașul se îmbracă în alt fel, nu va atrage atenția. Asta în cazul în care decide să se plimbe prin zone aglomerate, autobuze, mall-uri sau seara, pe lângă blocuri cu biciclete legate pe palier. Sau pe lângă mașini cu cd-playere. Sau oriunde tentația e la fel de mare.

Plus că el are nevoie de hrană. Doar n-o să se întoarcă în pușcărie pentru că a furat o pâine, ca o biată bătrânică arestată și decedată în pușcărie? Și dacă tușește sau – mai rău! – strănută când pândește în ganguri întunecoase? Poate fi auzit, deci are nevoie de medicamente.

Și e absolut normal să-i plătim transportul trei luni după ce îți ia zborul ciripind de la răcoare. Păi, nu i s-au atrofiat mușchii stând? Sau scriind cărți pentru eliberarea înainte de termen? Ce vreți? Să cadă pe jos, pe trotuar, nu vă e milă? Mai ales că-și poate murdări de praf costumul nou primit la plecare.

Să avem, deci grijă de ei, de cei mai buni cetățeni ai statului, fiindcă, știți ce? Nu voi, cei care plecați de frică din țară, ci ei o să ne plătească nouă pensia la bătrânețe. După ce o să ne-o ia de la poștaș, o să ne-o plătească pe băutură, manele și scule noi pentru următorul jaf! Chiar propun altă sărbătoare națională legală: Ziua Porților Deschise în Pușcării! Liberte!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...