Recurs la metodă, în PSD

Recurs la metodă, în PSD
Publicat: 19/11/2017, 22:22

Dincolo de câteva aspecte bănuite încă de ieri, de când invitația lui Dragnea la DNA a fost oficializată – și anume: grup de susținere la intrarea în Direcție, protecție instituționalizată (jandarmeria, în locul trupei de „interlopi”), victimizare (cu o nuanță nouă, totuși: acest al treilea dosar nu mai e, în opinia liderului social-democrat, unul „politic”, pur și simplu, deși are, totuși, „o miză politică”) -, un răspuns al lui Dragnea a atras atenția, în mod deosebit, pe parcursul conferinței de presă, organizată la Parlament, după audieri.

Întrebat fiind ce se urmărește prin deschiderea atâtor dosare, Dragnea a răspuns: „Urmăresc să preia partidul!”.

Atrag atenția pe această cale, celor care nu au înțeles exact-exact termenul „preia”, și își pun, necontenit, întrebarea „Cine vrea să ia partidul?” – răspunsul automat al unora dintre ei vizând entități exterioare Kiseleff-ului – că aici nu e vorba de a lua, cineva, partidul, cu totul, ci doar de a-l prelua – adică de a-l lua de la cel/cei care îl au, curent.

Dragnea, răspunzând fără să stea pe gânduri, a exprimat – poate voit, poate involuntar – fix ceea ce gândea: un/niște cineva încearcă, în opinia sa, să peria partidul. Atenție: nu să-l „ia” pentru a-l distruge, pentru a-i schimba orientarea, doctrina, politicile, culorile și palmaresul, ceea ce, fie vorba între noi, ar fi absolut imposibil.

Sistemul, mult, puțin, cât a mai rămas din el pe poziție, nu poate impune o conducere străină de partid, desantată, peste noapte, în curte la Kiseleff. Nici nu-l poate prelua pe persoană fizică, sub semnătură de corifeu de binom.

Nici nu-l poate închide, „efectiv”, cum au închis oteveul, Ponta și participanții la pomana porcului, în direct – după cum susține Diaconescu.

Astfel încât, eu cred că atunci când vorbește de preluare, Liviu Dragnea are în cap un joint-venture, în care unii de-ai casei vor să preia partidul, cu sprijinul unora de afară. Sigur, nu cu sprijinul OLAF – care „salută dosarul TelDrum” -, nici cu cel al lui Soros, ci doar cu ajutorul unora din afara partidului.

Nu cu mult timp în urmă, surse din Kiseleff dădeau ca sigură existența în PSD a trei grupări importante. Bineînțeles, ele pot fi mai multe, dar în niciun caz mai puține, de vreme ce există, la ora actuală, măcar trei oameni ai sistemului identificați ca atare de partid, fie înăuntru, fie afară, dar cu aderențe: Ponta, Grindeanu, Tudose, ca să nu mai vorbim de Grupul de la Cluj, cu Dâncu în prim-plan.

Ponta a declarat, deja, că intenționează să revină în partid, atunci când va fi cazul; acuzele la adresa lui Grindeanu au fost cât se poate de vehemente, iar „stipendierea” lui nu cred că i-a anihilat orgoliile târzii (de vreme ce „ăla rău” era adevăratul el…).

Cât despre Tudose, nu cred că e cineva în partid, care să se mai simtă în largul său, când îi stă prea aproape, după ce s-a aflat că halește copii cruzi la micul dejun. Dar, mai ales, după „atentatul” de la ultimul CEx.

Ca să nu mai vorbim de faptul că, însuși avocatul Gheorghe Piperea, consilierul premierului, consideră demisia drept cea mai bună mutare pentru Liviu Dragnea, în noua partidă pe care a deschis-o cu DNA.

Iar dacă mă întrebați pe mine, personal, cred că Vasile Dâncu ar avea cele mai mari șanse să preia (deci, să preia), mai devreme sau mai târziu, PSD.

La faza asta, cu „preluatul”, sunt sută la sută de acord cu Liviu Dragnea. Rămâne să vedem metoda.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
A MURIT! Marcel Pavel e distrus: 'Of, Dumnezeule'
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
Ce a făcut Petrică Cercel pentru cei trei copii ai săi, înainte de a muri....
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
A căzut mitul celor 10.000 de paşi pe care trebuie să-i facem pe zi, pentru...
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Simptomele COVID-19 în cazul copiilor. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe...
A MURIT! Marcel Pavel e distrus: 'Of, Dumnezeule'
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Adio, centrale de apartament! Cu ce vor fi înlocuite, facturile vin mult reduse
Horoscop 19 septembrie 2021. Zodia care primește o sumă importantă de bani
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A murit. Este doliu în lumea presei
Europa se zdruncină cumplit! Nenorocirea care ne așteaptă în curând. Vin vremuri grele
Milioane de români, sub RESTRICȚII. Intră în vigoare de duminică. Mare atenție!
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...