Regelui Bibi i se apropie sfârșitul

Redactor:
Lelia Munteanu
Regelui Bibi i se apropie sfârșitul
Detalii pe Gândul.

Azi-noapte, din detenție, Shlomo Filber, fost director general în ministerul Comunicațiilor  – unde, pe lângă funcția de premier, Benjamin Netanyahu deținea portofoliul (5 noiembrie 2014 – 21februarie 2017) – a semnat acordul prin care devine martor al Statului în Cazul 4000. Acceptul lui Filber, un apropiat al Regelui Bibi, de a colabora cu poliția anticorupție Lahav 433, grăbește deznodământul acestui dosar. Specialiștii invitați în studiourile de televiziune care dezbat cazul susțin că obținerea unui astfel de martor face imposibilă o eventuală clasare a dosarului de către Procurorul General. 

Fostul director general este așteptat să mărturisească felul în care a fost instruit și obligat de prim ministrul și ministrul Comunicațiilor Netanyahu să ofere avantaje de sute de milioane de shekeli în schimbul știrilor pozitive despre sine și soția sa, Sara, pe portalul de știri Walla, aparținând acționarului majoritar al Bezeq, Shaul Elovitch. (Înțelegerea cu poliția a fost ca, în urma mărturiei sale, Shlomo Filbert să obțină o pedeapsă neprivativă de libertate).

Azi-dimineață, la radio, parlamentarul Likud, David Amsalem, cel cu mâna căruia Netanyahu scoate castanele în Knesset, s-a dezlănțuit împotriva lui Filbert: „Cred că a fi martor al Statului e  un lucru inferior, de obicei criminal. În multe cazuri chiar el e criminalul principal, dar i se spune (care, de regulă, a comis o presupusă infracțiune, mai puțin gravă) . Coșmarul meu e ca fiica mea să nu se mărite cu un martor al Statului (…). Nici un cetățean n-ar putea deschide nici măcar o prăvălie cu un martor al Statului (…) Își toarnă  prietenii ca să se salveze, dar nu pentru mai binele Statului Israel”.

Premierul, conform obiceiului, și-a postat aseară târziu o înregistrare video pe facebook, negând tot și incriminând polițiștii anticorupție: „Ei vin cu informații false, mincinoase, ca parte a vânătorii de vrăjitoare împotriva mea și a familiei mele care se desfășoară de ani de zile. Toate deciziile privind Bezeq au fost luate de comisii profesioniste, de profesioniști, sub o atentă supraveghere leagală. Afirmația că am acționat în favoarea Bezeq este, pur și simplu, lipsită de temei (…) Ei creează cazuri noi, la fiecare două ore. Convoacă parteneri, îi interoghează, îi suspectează, apoi imediat scurg un potop de informații false”.

Apropo, Canal 10 a prezentat un posibil alt caz de corupție, altul decât Cazurile 1000, 2000, 3000 (în care Bibi e doar martor, deocamdată)  și 4000). E vorba despre Cazul 1270 bis (numerotarea Lahav 433 mă depășește), în care ar fi implicat fostul purtător de cuvânt al familiei Netanyahu, Nir Hefez (arestat și el duminică, în lotul Bezeq). Hefez ar fi oferit, în 2015, o înaltă funcție în Justiție unui magistrat, doamna Hila Gerstel, în schimbul promisiunii că îi va închide un dosar Sarei Netanyahu.

La această ultimă suspiciune, prim ministrul Israelului a răspuns că nu i-a adresat niciodată lui Hefez o astfel de rugăminte, că acesta n-a vorbit niciodată cu el despre un astfel de demers și nici nu crede ca purtătorul de cuvânt al familiei să fi încercat cu cineva o astfel de tranzacție.

Chiar dacă, conform sondajului de opinie realizat săptămâna trecută, partidul său, Likud, a rămas în frunte, în interiorul formațiunii politice tot mai multe voci au început să-și contreze liderul, iar zilele politice ale Regelui Bibi par numărate. Membrii Likud nu mai sunt impresionați de mesajele sale mesianice, ultimul – un citat din Exod: „Cu cât erau mai oprimați, cu atât mai mult se înmulțeau și se răspândeau”…

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide