Reînarmarea Jandarmeriei

Reînarmarea Jandarmeriei
Publicat: 27/08/2018, 17:44
Actualizat: 24/09/2018, 17:31

Mă și mir că, în inocența ei, duamna Carmencita nu cere încă populației prezente în Piața Victoriei pe 10 august să achite contravaloarea lacrimogenelor. Păi chiar așa? Cum să te apuci să tragi în piept bunurile Jandarmeriei? Sau, pe cap, peste mâini, pe cârcă și unde au mai fost uzate bastoanele forțelor de menținere a tulburării liniștii publice.

Am o idee, dar e pur teoretică. Nu c-aș propune așa ceva, da? Mă gândeam: dacă Executivul – îi zice așa, deoarece execută oamenii – are la dispoziție o instituție plătită din buget, pentru reprimarea protestelor pașnice, cu ajutorul gazelor, a tunurilor de apă și a jandarmilor bine hrăniți, plătiți și protejați, de ce populația n-ar avea și ea dreptul la o minimă protecție? Precedent avem.

Ar fi interesant zic, să se refacă Gărzile patriotice. Mai țineți minte, dragi decreței, orele de PTAP? Pregătirea Tineretului pentru Apărarea Patriei? Ei bine, patria cam are nevoie să fie apărată, când e gazată. Ar fi bună o Gardă formată din voluntari, care să-și plătească singuri uniformele, deci nu să nu fie o povară pentru bugetul și-așa sărăcit de achizițiile repetate de muniție, destinată plămânilor populației. Antrenamentul ar putea fi asigurat tot de voluntari, care au luptat în teatrele de operațiuni din Afganistan, Irak și s-au trezit că au o soldă în Armată, mult mai mică decât sporurile Ministerului de Interne. Plus primele pentru lovit jurnaliști și turiști israelieni, nu?

Ca să fiu bine înțeles: aceste trupe PTAP sunt destinate, în primul rând, păzirii manifestanților pașnici. Adică să identifice în mulțime elementele turbulente, violente, mascate și înțelese dinainte cu jandarmii. Și când e miting, băieții îi iau frumușel pe zgubilitici de guler și îi scot din mulțime. Îi pot preda și jandarmilor, ca să-și ducă colegii la unitate, dacă e cazul.

Practic, această gardă ar fi un fel de echipă de stewarzi, ca la meciurile de fotbal. Ei stau cu spatele la cordonul de țestoase ninja, îmbrăcați în uniforme ușor de identificat, cu nume și număr vizibile cusute pe bluzoane. Nu ca „undercoverul” dubios de la Interne. Sunt convins că manifestanții pașnici ar asculta de aceste cordoane, ba chiar le-ar achita hrana și apa. Deci nu e nevoie să luăm de la buget, ca la opresorii cu scuturi. Ba sunt convins că ar beneficia și de niște donații de măști de gaze. Nu de alta, dar Guvernul nu plătește taxă de poluare, deși vrea să bage iar una pentru autoturisme.

Cum vi se pare ideea? Bine, o să mă întrebați: dacă jandarmii au ordin să împrăștie mulțimea, indiferent dacă e pașnică sau nu, ce va face atunci Garda Patriotică? Păi, eu zic să depună un jurământ, la încorporare. Prin care să apere populația civilă, femeile, copiii, invalizii, bătrânii și turiștii străini, indiferent de cine-i atacă.

Păi, de ce credeți că ar fi nevoie de instrucție specifică și de instructori voluntari? Să știi că nu e bine să ridici mâinile sus, când un cârd de jandarmi înarmați până în dinți vin să „apere” populația. Mai bine se țin mână de mână într-un cordon, nu? Sau alte tactici, asta trebuie aprofundat.

Eu zic că e o idee bună, măcar să dirijăm 2 la sută din impozite pentru această Gardă, să nu mai meargă chiar toți banii pe achiziția de gaze lacrimogene. Să mai și apărăm contribuabilii, zic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu