Reînarmarea Jandarmeriei

Redactor:
Mihai Găinușă
Reînarmarea Jandarmeriei
Reînarmarea Jandarmeriei. Mihai Găinușă propune reînființarea Gărzilor patriotice, care să apere populația de jandarmi. Vezi de ce ideea nu ar scoate nici un ban din bugetul statului

Mă și mir că, în inocența ei, duamna Carmencita nu cere încă populației prezente în Piața Victoriei pe 10 august să achite contravaloarea lacrimogenelor. Păi chiar așa? Cum să te apuci să tragi în piept bunurile Jandarmeriei? Sau, pe cap, peste mâini, pe cârcă și unde au mai fost uzate bastoanele forțelor de menținere a tulburării liniștii publice.

Am o idee, dar e pur teoretică. Nu c-aș propune așa ceva, da? Mă gândeam: dacă Executivul – îi zice așa, deoarece execută oamenii – are la dispoziție o instituție plătită din buget, pentru reprimarea protestelor pașnice, cu ajutorul gazelor, a tunurilor de apă și a jandarmilor bine hrăniți, plătiți și protejați, de ce populația n-ar avea și ea dreptul la o minimă protecție? Precedent avem.

Ar fi interesant zic, să se refacă Gărzile patriotice. Mai țineți minte, dragi decreței, orele de PTAP? Pregătirea Tineretului pentru Apărarea Patriei? Ei bine, patria cam are nevoie să fie apărată, când e gazată. Ar fi bună o Gardă formată din voluntari, care să-și plătească singuri uniformele, deci nu să nu fie o povară pentru bugetul și-așa sărăcit de achizițiile repetate de muniție, destinată plămânilor populației. Antrenamentul ar putea fi asigurat tot de voluntari, care au luptat în teatrele de operațiuni din Afganistan, Irak și s-au trezit că au o soldă în Armată, mult mai mică decât sporurile Ministerului de Interne. Plus primele pentru lovit jurnaliști și turiști israelieni, nu?

Ca să fiu bine înțeles: aceste trupe PTAP sunt destinate, în primul rând, păzirii manifestanților pașnici. Adică să identifice în mulțime elementele turbulente, violente, mascate și înțelese dinainte cu jandarmii. Și când e miting, băieții îi iau frumușel pe zgubilitici de guler și îi scot din mulțime. Îi pot preda și jandarmilor, ca să-și ducă colegii la unitate, dacă e cazul.

Practic, această gardă ar fi un fel de echipă de stewarzi, ca la meciurile de fotbal. Ei stau cu spatele la cordonul de țestoase ninja, îmbrăcați în uniforme ușor de identificat, cu nume și număr vizibile cusute pe bluzoane. Nu ca „undercoverul” dubios de la Interne. Sunt convins că manifestanții pașnici ar asculta de aceste cordoane, ba chiar le-ar achita hrana și apa. Deci nu e nevoie să luăm de la buget, ca la opresorii cu scuturi. Ba sunt convins că ar beneficia și de niște donații de măști de gaze. Nu de alta, dar Guvernul nu plătește taxă de poluare, deși vrea să bage iar una pentru autoturisme.

Cum vi se pare ideea? Bine, o să mă întrebați: dacă jandarmii au ordin să împrăștie mulțimea, indiferent dacă e pașnică sau nu, ce va face atunci Garda Patriotică? Păi, eu zic să depună un jurământ, la încorporare. Prin care să apere populația civilă, femeile, copiii, invalizii, bătrânii și turiștii străini, indiferent de cine-i atacă.

Păi, de ce credeți că ar fi nevoie de instrucție specifică și de instructori voluntari? Să știi că nu e bine să ridici mâinile sus, când un cârd de jandarmi înarmați până în dinți vin să „apere” populația. Mai bine se țin mână de mână într-un cordon, nu? Sau alte tactici, asta trebuie aprofundat.

Eu zic că e o idee bună, măcar să dirijăm 2 la sută din impozite pentru această Gardă, să nu mai meargă chiar toți banii pe achiziția de gaze lacrimogene. Să mai și apărăm contribuabilii, zic.

 

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Orban șochează! Răspuns tranșant atunci când a fost întrebat dacă se vaccinează anti-covid
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
CIA: China face experimente pe oameni pentru a crea super-soldați. „Beijingul nu mai are limite...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
ULTIMĂ ORĂ! Klaus Iohannis desființează un anumit tip de PENSII!? Pensionarii sunt furioși!
ȘOC! Ce se va întâmpla pe 21 decembrie 2020. E clar, astrele au ”vorbit”!
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Bianca Drăgușanu și Cengiz Şıklaroğlu îşi oficializează relaţia?
Inchide