Revelația „șmecherașului” Stroe

Revelația șmecherașului Stroe
Publicat: 08/01/2013, 23:00
Actualizat: 07/07/2016, 14:14

Când vine Radu Stroe, actual ministru de Interne, după o viață de politician full option, și declară, siderat „Nu credeam că în Poliția Română există atâta golănie”, e limpede că suntem în derivă – dumnealui știe ce-i aia, întrucât a terminat „Mircea”, la punte, și e inginer de sunet pentru timpane.

Mă miră că actualul ministru a uitat de toate cazurile notorii care au aruncat pe punte hârdaie pline ochi cu rahatul „triadei” mafiote politician-polițist-interlop, care gravitează de ani de zile „împrejurul” centrelor județene și orășenești de decizie – vezi, inclusiv, cazul din vară, de la Cluj, când fiul unui ministru, coleg de cabinet cu Radu Stroe, a colaborat uns cu interlopii locului, sub privirile nevăzătoare ale polițiștilor de circumscripție. Ori acela de la Ilfov, cu japoneza, în care cârdășia criminală polițist-psihopat a dus la hăcuirea unor femei nevinovate; și câte altele.

Ministrul Stroe e suprins. Nu are rude în provincie, ca să treacă prin sate și comune, să poată citi pe ușile închise ale „Polițiilor”, orarul săptămânal de Mini Market „la Dorel” „Luni – Vineri 08.00 – 16.00”, timp în care „dom șef” și adjunctul campează fie la păcănele cu coniac, fie la pomana porcului ori direct în primărie, unde face „mezamplasul” la listele electorale.

Radu Stroe n-a circulat prin orașele patriei, atâta amar de ani, ca să-i vadă pe polițiștii care țin spatele cocalarilor ieșiți la produs: curve, iarbă, zăpadă și țigări.
Nu-i știe pe șefii „polițiilor” de partid cu care politica iese la tenis și la agape grotești, fezandați de decolteu de folcloriste și de „tattoo” pe pulpă de animatoare.
Ministrul nu a văzut, atâția ani, nimic din toate astea, așa cum n-ar fi văzut nimic încă alte două-trei mandate, dacă o femeie disperată, cu nervii explodați – polițistă și ea – nu i-ar fi înfipit cuțitul în burtă, într-un acces de nebunie, unui coleg pe care îl acuză de viol. Mai mult, în plângerea femeii mai apar, ca violatori în flux, șeful poliției Balș, Ion Șotea, șeful IPJ Olt, Ion Voicu, ba chiar și prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, Laurențiu Turcin. Femeia declară că nu a fost singura de care indivizii enumerați și-ar fi bătut joc, alte colege din Poliție și din oraș având aceeași soartă.

Această mizerie, despre care vorbesc tot mai multe femei abuzate, n-ar fi existat și, cu siguranță, n-ar fi ajuns la asemenea nivel, dacă polițistul de partid nu s-ar fi simțit ocrotit. Dacă n-ar avea sentimentul că aparține unei caste privilegiate din interiorul căreia n-are de dat socoteală muritorilor de rând, ci doar șefului său politic.

Este inadmisibil ca într-un stat de drept, Poliția să nu reacționeze ferm împotriva nulităților, corupților și sociopaților care și-au făcut loc în structurile ei, apărându-se ca organism, dincolo de orice filiație politică. Dacă se va dovedi că în serviciile ei au loc astfel de crime, ce să ne mai mirăm că într-un sat oarecare, șapte animale violează un copil de 13 ani, după care sunt eliberați?! Totul e permis…

Dar să nu credeți că aceste aspecte „minore” l-au făcut pe Radu Stroe să remarce „golănia din Poliția Română”. Nici vorbă. Pe el l-a suprins doar faptul că „După ce s-a angajat în fața secretarului de stat că vine la audieri, Voicu și-a luat concediu medical încă două săptămâni”.

Ca să vezi tupeu…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Imagini dramatice cu parașutiști ruși vânați în câmp deschis de un blindat Bradley ucrainean
Cum arată cel mai spectaculos loc din România? Traseul de 12 km oferă peisaje de...
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de...
Noul semn de circulație care-i bulversează pe șoferi! Mulți se fâstâcesc atunci când îl văd...
I-a recidivat CANCERUL Soția președintelui, în stare de șoc: se retrage din viața publică
Mărturiile cutremurătoare ale italienilor care le-au găsit pe Patrizia şi Bianca moarte. "M-am apropiat de...
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de...
Mărturiile dureroase ale italienilor care au asistat la moartea celor două tinere înghițite de viitură:...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se face radierea auto din oficiu?
Bărbia îl dă de gol pe Putin? Preşedintele rus, acuzat că îşi foloseşte sosiile la...
Ingredientul care face MINUNI în orice PRĂJITURĂ de casă!
Toți românii cu buletin vor fi notificați prin SMS. Devine obligatoriu în România
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cuza, mărturisiri despre momentul în care s-a angajat prima dată, atunci când mama lui nu...
Ne-au furat până și tradiționala ie romanească? Celebra casă de modă Louis Vuitton, somată să...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
×