Revoluția profitorilor determinanți

Revoluția profitorilor determinanți
Publicat: 19/11/2016, 10:13

Am mai scris despre mizeria negoțului hulpav cu certificate de revoluționar, în talciocul postdecembrist de interese, hoții și manevre.

Nu abordez subiectul pentru a reitera faptul că pe lângă acești mistificatori fomiști ai istoriei există alte câteva mii de români care, deși s-au aflat în stradă în acele zile, au refuzat statutul de revoluționar stipendiat de stat, ci pentru a mă minuna, încă o dată, de tupeul unor români, fie ei politicieni, trepăduși, interlopi și gură-cască.

Spun astfel că, în coasta adevăraților revoluționari, cu sau fără „certificat”, a apărut grupul fantomelor revoluției, oameni care nici astăzi nu știu pe ce stradă s-au desfășurat „luptele” în orașul lor, când a început și când s-a terminat scandalul, dacă s-a tras sau nu, dincolo de aghioase, vreun glonț, spre ziuă, când le era lor somnul mai dulce.

Ei bine, tot felul de astfel de impostori, treziți revoluționari peste noapte, vor, astăzi, și mai multe „onoruri”: anume, titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant„.

Și, pentru că tot s-au redeschis „Dosarele Revoluției din decembrie 1989″, la cererea expresă a Europei, organele statului au catadicsit să se sesizeze, și ele, în sfârșit, în ceea ce privește adevăratul rol jucat în fenomen de unii dintre acești neaveniți.

În consecință, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au deschis un dosar de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, trafic și cumpărare de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată privind acordarea titlurilor de revoluționar.

Aceștia consideră că multe dintre cele peste 3500 de persoane deținătoare ale titlului de „Luptător cu rol determinant în Revoluție” nu îndeplinesc condiții legale, ok-ul primit de aceștia de la Secretariatul de Stat pentru Revoluționari fiind consecința „oferirii unor sume de bani persoanelor care aveau influență asupra membrilor instituțiilor ale statului”.

Drept urmare, fostul secretar de stat pentru problemele revoluționarilor, Adrian Sanda, a fost arestat preventiv, alături de alți cinci dintre colegii săi, împreună, prin deciziile lor, prejudiciind statul cu 13 milioane de lei.

De ce drepturi beneficiază „revoluționarii” făcuți de Sanda la apelul bocancilor? Ei bine, unele la care nici nu visează vreunul dintre veteranii de război, urmașii acestora sau victime ale comunismului (ca să nu mai vorbim și de alte categorii de bugetari). Iată!

„Luptătorii cu rol determinant” în revoluție vor beneficia de indemnizații lunare cuprinse între 2.600 și 4.500 de lei, plătite de la bugetul statului, pe lângă alte beneficii.

Mie mi se pare că prea suntem luați de proști de tot felul de astfel de „fake-uri”, lăsate să-și facă de cap cu banii statului.

Și mă întreb: la urma-urmei, în ce nomenclator de meserii s-a mai văzut una precum aceea de „revoluționar bugetar, cu sau fără rol determinant în luptă”?

Iar la curiozități, iată și câteva dintre numele aflate pe lista „LUPTĂTORILOR PENTRU VICTORIA REVOLUȚIEI DIN DECEMBRIE 1989 – LUPTĂTOR CU ROL DETERMINANT”: Radu Berceanu, Metin Cerchez, Helmut Dukadam, Cazemir-Benedict Ionescu, Silvian Ionescu, Eugen Nicolicea, Bogdan Niculescu-Duvăz și alții.

Și nu că n-ar fi avut , și ei, un rol determinant…

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
FOTO. Celebrul milionar însurat, imagini compromițătoare! S-a culcat cu 3 blonde. Cum arată tinerele de...
Nuduri artistice. Cum au celebrat americanii Ziua Picturii pe Corp. Imagini NECENZURATE
SOC in lumea sportului! Simona Halep este însărcinată cu primul copil?! SECRETUL s-a aflat:
Scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan a ajuns subiect principal în presa din Germania!...
VIDEO ŞOC! O maşină merge pe contrasens pe A3. Aşa se produc tragediile pe şosea
AUR anunţă că iniţiază un proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel din Ungaria
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
METEO, 28 iulie 2021. Va fi caniculă în aproape toate regiunile, iar indicele temperatură-umezeală va...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
E OFICIAL! Ajutoarele sociale vor crește anual. Klaus Iohannis a promulgat legea
Ce alimente nu trebuie ținute în frigider, niciodată. Greșeala majoră pe care o fac mulți...
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
Rezultate finale Definitivat 2021, după contestaţii: Cum verifici online notele pe Edu.ro?
Șoc total pentru cei vaccinați cu două doze de PFIZER! Toți vor avea efecte secundare...
Țigările electronice cu arome, un pericol mortal pentru copii!
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...