Revoluția profitorilor determinanți

Revoluția profitorilor determinanți
Publicat: 19/11/2016, 10:13

Am mai scris despre mizeria negoțului hulpav cu certificate de revoluționar, în talciocul postdecembrist de interese, hoții și manevre.

Nu abordez subiectul pentru a reitera faptul că pe lângă acești mistificatori fomiști ai istoriei există alte câteva mii de români care, deși s-au aflat în stradă în acele zile, au refuzat statutul de revoluționar stipendiat de stat, ci pentru a mă minuna, încă o dată, de tupeul unor români, fie ei politicieni, trepăduși, interlopi și gură-cască.

Spun astfel că, în coasta adevăraților revoluționari, cu sau fără „certificat”, a apărut grupul fantomelor revoluției, oameni care nici astăzi nu știu pe ce stradă s-au desfășurat „luptele” în orașul lor, când a început și când s-a terminat scandalul, dacă s-a tras sau nu, dincolo de aghioase, vreun glonț, spre ziuă, când le era lor somnul mai dulce.

Ei bine, tot felul de astfel de impostori, treziți revoluționari peste noapte, vor, astăzi, și mai multe „onoruri”: anume, titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant„.

Și, pentru că tot s-au redeschis „Dosarele Revoluției din decembrie 1989″, la cererea expresă a Europei, organele statului au catadicsit să se sesizeze, și ele, în sfârșit, în ceea ce privește adevăratul rol jucat în fenomen de unii dintre acești neaveniți.

În consecință, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au deschis un dosar de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, trafic și cumpărare de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată privind acordarea titlurilor de revoluționar.

Aceștia consideră că multe dintre cele peste 3500 de persoane deținătoare ale titlului de „Luptător cu rol determinant în Revoluție” nu îndeplinesc condiții legale, ok-ul primit de aceștia de la Secretariatul de Stat pentru Revoluționari fiind consecința „oferirii unor sume de bani persoanelor care aveau influență asupra membrilor instituțiilor ale statului”.

Drept urmare, fostul secretar de stat pentru problemele revoluționarilor, Adrian Sanda, a fost arestat preventiv, alături de alți cinci dintre colegii săi, împreună, prin deciziile lor, prejudiciind statul cu 13 milioane de lei.

De ce drepturi beneficiază „revoluționarii” făcuți de Sanda la apelul bocancilor? Ei bine, unele la care nici nu visează vreunul dintre veteranii de război, urmașii acestora sau victime ale comunismului (ca să nu mai vorbim și de alte categorii de bugetari). Iată!

„Luptătorii cu rol determinant” în revoluție vor beneficia de indemnizații lunare cuprinse între 2.600 și 4.500 de lei, plătite de la bugetul statului, pe lângă alte beneficii.

Mie mi se pare că prea suntem luați de proști de tot felul de astfel de „fake-uri”, lăsate să-și facă de cap cu banii statului.

Și mă întreb: la urma-urmei, în ce nomenclator de meserii s-a mai văzut una precum aceea de „revoluționar bugetar, cu sau fără rol determinant în luptă”?

Iar la curiozități, iată și câteva dintre numele aflate pe lista „LUPTĂTORILOR PENTRU VICTORIA REVOLUȚIEI DIN DECEMBRIE 1989 – LUPTĂTOR CU ROL DETERMINANT”: Radu Berceanu, Metin Cerchez, Helmut Dukadam, Cazemir-Benedict Ionescu, Silvian Ionescu, Eugen Nicolicea, Bogdan Niculescu-Duvăz și alții.

Și nu că n-ar fi avut , și ei, un rol determinant…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
Mihaela Bilic, despre cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului Paștelui: „Au potențial...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Narcisa, presupusa iubită a tânărului mort în accidentul de la Deveselu, rupe tăcerea: „Nu mă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
MARȚI Exclusiv: Lidia Buble de nerecunoscut. Cum s-a afișat artista pe Dorobanți.
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Andreea Bălan, criticată dur de fani pentru felul în care se îmbracă: ”Nu mai sunt...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Anunțul meteorologilor ANM! Vremea se răcește și revin ploile