România pe axa Washington-Berlin-București Băneasa

România pe axa Washington-Berlin-București Băneasa
Publicat: 16/10/2016, 21:42

În urma anunțului făcut de premierul Dacian Cioloș, potrivit căruia, în perioada următoare, va prezenta public o „platformă, care să reflecte, cumva, experiența pe care am acumulat-o în acești ani, ca bază de discuții cu partidele”, Alina Gorghiu a reacționat, prompt, printr-o postare, pe pagina sa de Facebook.

Din textul său electoral, mai lung, se desprinde, pe scurt, următorul mesaj: „E nevoie de un parteneriat solid pentru ca, după 11 decembrie, România să meargă doar înainte, iar eu cred în axa reformatoare Klaus Iohannis-Dacian Cioloș-PNL„.

Sigur că, vorbind pe față despre un „parteneriat solid” al tandemului politic Cioloș-Gorghiu, cu președintele Iohannis – în principiu, șeful unei instituții de arbitraj și reprezentare în stat -, poți foarte bine să-i livrez stângii, care abia așteaptă, carne de tun. Să-i deschizi, cum ar veni, PSD-ului, broșura „Constituția României”, la titlul 3, cap. II – Președinte României, iar el, PSD-ul, să zică: „Hopa! Ce caută președintele în tărâțe, vorba lui Ghiță?! Să-l tranchilizăm sau să-l… suspendăm? Și, dacă tot e cazul, de ce să n-o facem acum, ca să-l numească interimarul pe noul premier?”.

Ce să le mai spui? Că Ion Iliescu a avut, și el, guvernele lui – Văcăroiu și Năstase; că Băsescu a avut vreo trei guverne Boc, toate ale lui? Prostii! Alea sunt, pardon, sinucise, moarte și-ngropate!

Vorba e, acuma cum stăm, când e democrația mai a dracului?! Când președintele e pe buza prăpastie, după cum susțin unii analiști, întrucât s-a „antepronunțat”, de genul că nu pune premier cu suspendare la Victoria, și că se bagă și-n politică.

Tocmai acum, când prim-ministrul e amenințat cu pușcăria, că dă bani pe fete cuminți, de casă, după ce, ani de zile, ne-am obișnuit cu ideea că politica a dat bani doar pe fete foarte obraznice.

Chiar acum, când Alina Gorghiu e chemată la DNA Ploiești, ca Ponta și Ghiță să nu stea singuri în… dosar?

Păi, n-ar fi fost mult mai bine și mai simplu să fi vorbit Gorghiu despre parteneriatul solid între America, Europa și România, pentru ca țara noastră să meargă doar înainte? Să-și fi manifestat încrederea în axa reformatoare Washington-Berlin-București Băneasa, ai cărei reprezentanți s-au exprimat, cât au putut ei de limpede, despre cum e musai să arate lumea și, mai ales, o țară, parteneră NATO și UE, în care au investit mii de milioane de dolari/euro în baze și tehnică militară, strategii zonale, în business, în dezvoltare, în general?

PENTRU COMENTARII VĂ AȘTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK –MARIAN SULTĂNOIU

Păi nu a fost limpede, când secretarul de stat american, John Kerry, a declarat pentru Washington Post: „Corupția din instituțiile guvernamentale alimentează infracționalitatea, extremismul și starea de nemulțumire din societate, contribuind inclusiv la criza globală a refugiaților. (…) Administrația americană va dubla contribuțiile pentru combaterea corupției în întreaga lume, aceasta este o prioritate a Statelor Unite”, amintind în context, ca actele de corupție au generat actualele crize din Orientul Mijlociu și Ucraina.

Sau când cancelarul german, Angela Merkel, a spus: „România e un partener extrem de important pentru noi, în UE și în NATO. Mai mult decât atât, avem și o legătură emoțională datorită comunităților de sași și șvabi. Avem relații economice foarte bune, Germania fiind al treilea mare investitor în România.

Am discutat cu premierul român despre statul de drept și sistemul de justiție. Am văzut că există progrese în domeniul combaterii corupției, și că guvernul Cioloș urmărește cu prioritate acest subiect; că vrea să obțină bunăstarea populației din România”.

Sau ambasadorul SUA la București: „Corupția slăbește administrația publică. Deci, încetinește întregul proces de dezvoltare a României. (…) Corupția subminează statul de drept, siguranța publică, subminează stabilitatea țării. (…) Afectează imaginea României în lume. (…) Subminează climatul de investiții și încrederea în instituțiile publice ale României”.

N-ar fi fost de ajuns atât? Le spuneai oamenilor despre axa Kerry-Merkel-Klemm, fără să-i mai bagi în belele pe-ai noștri, și le ziceai așa: „Acum, mergeți la vot și, care mai vrea cu Europa și America, îi votează pe cei care susțin principiile axei. Care nu, nu!”. Că tot se redesenează harta Europei.

Și nu te mai acuza nimeni de nimic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...