Să nu uiți, Vio! Nimic să nu uiți!

Redactor:
Marian Sultănoiu
Să nu uiți, Vio! Nimic să nu uiți!
Mă declar un pic bulversat - că siderat m-am mai declarat acum câteva seri -, în legătură cu unele precizări ale liderului PSD, Liviu Dragnea.

Cu siguranță, nu este vorba despre „teaser-ul” produs de Daddy, la Adevărul Live, precum că va face anunțul oficial al înscrierii sale la crosul prezidențialelor, duminică, 26 mai, după scrutin. Asta era de la sine înțeles, în raport cu orice hotărâre a ÎCCJ, emisă, și ea, lunea viitoare. Fie că va fi „condamnare”: „Era previzibilă o astfel de decizie, întrucât mi-am anunțat candidatura”, fie că nu va fi „condamnare”: „Candidatura mea este absolut logică – am învins statul paralel; am repus Justiția în drepturile sale firești. Mergem până la capăt”.

Deci, logic.

Pe mine m-a bulversat, cum spuneam, un alt răspuns al lui Liviu Dragnea, dat în cadrul aceluiași interviu, și anume: „Eu mă aștept la fiecare să nu uite pentru ce au fost puși unde au fost puși. (…) Sfatul meu pentru orice om din guvern este să nu uite pentru ce a fost pus acolo. A fost pus acolo să implementeze un program de guvernare. Dacă fiecare membru al guvernului ține minte asta și nu consideră că de fapt ajungând într-un post de ministru a doua zi i-a crescut și capul, atunci va fi un ministru bun„, a spus liderul social-democrat, întrebat fiind în ce relații se află cu Viorica Dăncilă.

Mie, acest răspuns mi se pare a fi, mai degrabă, unul cu mantă, în drumul său spre țeasta altcuiva.

De altfel, Dragnea a și precizat, în privința lui Dăncilă că, „până acum, a fost un prim-ministru bun”.

Mai mult, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, spune că România a avut o contribuție foarte importantă în bunul mers al Europei, în perioada președinției sale: „Avem abordări parțiale cu Parlamentul European pe 11 abordări sectoriale. Cred că ăsta e un lucru foarte important. Mai sunt destul de multe de închis. Aceste 11 au fost cele mai importante, pentru că erau lucrurile care chiar nu puteau să aștepte. Cred că este o contribuție foarte importantă”, a spus ministrul, potrivit Mediafax.ro.

Ca să nu mai vorbim de faptul că Viorica nici n-a prea ieșit din cuvintele/cuvântările lui Daddy, făcând, aproape, totul ca la carte: i-a zis șefu” să meargă la Galați, s-a dus la Galați, chiar dacă i s-a părut că a ajuns la Iași; i-a zis să zboare la Suceava, a zburat, chiar dacă a avut impresia că a aterizat la Hunedoara; i-a spus să meargă în Muntenegru, la Podgorica, și ea s-a dus, indiferent dacă i s-a năzărit că e la Pristina.

E limpede de ce nu trebuie să fie eliminată, niciodată, Geografia din programa școlară.

Dar asta sunt fleacuri! Nu unde, ci doar ce spui e important. Adică, programul de guvernare, el fiind mereu același – pe el îl știi, pe el îl spui, pe el îl aplici, vorba lui Dragnea: „A fost pus acolo – orice om din guvern – să implementeze un program de guvernare!”.

Păi, dacă nici Viorica n-a ținut cont de asta, atunci cine? Grindeanu? Tudose? Sau cine?

A, că în ultimul timp, derutată de fusele orare, în veșnică schimbare, a confundat restructurarea guvernului cu remanierea, și pe urmă a ținut-o gaia-mațu că ea vrea „remaniere” și numai „remaniere”, e altceva: o răceală, o sinuzită, un disconfort – ce mai înseamnă să „confunzi” două substantive, odată ce-ai amestecat orașele între ele, județele, regiunile, țările, nu? -, dar nu că i s-ar fi umflat/i-ar fi crescut capul! Ba, dimpotrivă: mie, de când și-a schimbat coafura, mi se pare că i s-a mai micșorat un pic.

Deci, cred că nu de ea este vorba în amenințare, ci despre o eventuală intenție de a-i „trepana” țeasta interimarului Birchall, care, într-o zi-două, a prins așa o viteză în privința creșerii capului, de numa-numa.

Eu am spus de ieri: ca să te iei de gât cu Mazăre și cu ai lui, e ca și când te-ai lua de piept direct cu Daddy. Și de ce?! Că ți-a crescut ție capul? Și că Dăncilă, în loc să te tragă pe la tâmple, ca să te dezumfli, a mai pus și ea gaz pe foc: că cică, „Justiția și-a făcut, corect treaba”. Așa?

Eu cred că asta e. Pentru că, dacă n-ar fi acesta secretul din spusele lui Daddy, atunci întrebarea devine, pe alocuri, periculoasă: dacă n-ai să-i reproșezi nimic concret Viorichii, ce să-nsemne aia că „fiecare să nu uite pentru ce au fost puși unde au fost puși”…

Păi, chiar așa: de ce-au fost puși?

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
BREAKING NEWS: Ce se întâmplă cu circulația pe timp de noapte. Ludovic Orban a făcut...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide