Să nu vă mai fie greață: demisionați!

Să nu vă mai fie greață: demisionați!
Publicat: 07/03/2015, 09:44

Cum să nu îți fie greață de parlamentari, când ei își declară nonșalant greața în raport cu propria activitate? De ce populația le-ar acorda încrederea și i-ar respecta, când ei și-au redus de bunăvoie rolul la acela de simplu stativ pentru mâinile care se ridică și coboară? Când apasă relaxați pe butoane la comanda unui șef, instruit și el de alții cum să voteze o lege, care aduce avantaje doar unui grup. Când au turnat la Securitate și acum sunt demnii reformatori ai statului de drept. Când tac în loc să vorbească, dar vorbesc când ar trebui să tacă. Când votează de frica liderului orice, când au uitat cine i-a trimis acolo, care este rolul lor, de ce democrația este importantă, iar Parlamentul esențial.

Ce-i mai grav este că nu le pasă. Neasumarea responsabilității și împărțirea vinovăției este acoperirea perfectă. Nu le e frică de electorat, ci doar de DNA, instanțe și mascați.

De ce nu a luat o lămâie în gură fiecare parlamentar care și-a angajat soția sau altă rudă în propriul cabinet? De ce nu respectă ei Parlamentul prin propria lor atitudine, de unde au atâta tupeu încât și după ce au fost prinși că și-au angajat rubedenii de tot felul pe bani publici, sunt tot ei acriți? Iar fapta penală au comis-o chiar în timpul mandatului de parlamentar, când se aflau în funcția publică, ceea ce face problema cu atât mai gravă.

Peste 50 de parlamentari se află în diferite faze procesuale cu ANI, după ce și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare. Unii au primit deja condamnări definitive la închisoare, cu suspendare, și au pierdut dreptul de a mai candida în următorii trei ani. Dar niciunul nu a fost cuprins de așa o greață după ce fapta sa condamnată de o instanță încât să facă un gest simplu: să-și dea demisia.

Pur și simplu refuză să înțeleagă că Parlamentul nu e la dispoziția lor, ci ei sunt la dispoziția cetățenilor care i-au trimis în Parlament
Și știți de ce nu o fac? Pentru că această faptă nu conduce automat la pierderea mandatului, deoarece în Constituția din 2003 nu se vorbește despre conflict de interese, ci doar despre incompatibilități. Un parlamentar prins într-o situație de incompatibilitate își pierde mandatul, unul aflat în conflict de interese, nu.

Iar explicația deputatului care umblă cu lămâia în Parlament este următoarea: soția sa, șomeră, avea nevoie de un loc de muncă până la pensionare. Și a angajat-o el, la biroul lui de parlamentar. Și restul femeilor șomere la cine ar trebui să apeleze?

Mesajul pentru parlamentarii este simplu: nu prăbușiți o instituție de care democrația fundamental are nevoie, aveți o răspundere mult mai mare decât propria familie, propriile buzunare și propria burtă. Luați o lâmâie în gură și faceți legi bune sau dați-vă demisia! Să nu îi fie poporului greață de voi, că de greața voastră nu-i pasă nimănui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna