Selfie cu Simona, lacrimi cu Alexandra

Publicat: 16/07/2015, 11:19
Actualizat: 16/07/2015, 16:28

A treia parte a știrii este de fapt prima: Alexandra Dulgheru a învins-o aseară, în urma unui meci dureros, de 2 ore și jumătate, pe chinezoaica Zhang Shuai. Dureros pentru că, după ce a câștigat duminică puternicul turneu ITF de 100.000 dolari de la Contrexeville, Alexandra are genunchiul stâng în pioneze. Am crezut că va abandona – a pierdut primul set și dificultățile de mișcare, în special la serviciu, unde trebuia să împingă în stângul, erau evidente. E de mirare că a mai participat la turneul de la București. Nu s-ar fi supărat nimeni dacă nu mai juca.

Și totuși, „Piti” Dulgheru a întors meciul, strângând pumnii și dinții, recuperând minge cu minge și revenind de trei ori în setul decisiv după breakurile chinezoaicei. La final, Alexandra a plâns.

Mi-e greu de data asta, dacă nu imposibil, să găsesc o explicație pentru refuzul domnișoarei Halep de a juca. Nu că n-ar fi dreptul ei sau că ar trebui să dea socoteală cuiva, de pe aici, din România, după cum a și afirmat. Când a lipsit de la meciul de Fed Cup al echipei naționale de la Montreal am înțeles, chiar cu prețul unei divergențe de opinii cu Ilie Năstase, că era obosită, drumul lung până în Canada și nu dorea să-și perturbe programul pe zgură. Acum însă, după ce a pierdut în turul I la Wimbledon, e cât se poate de odihnită, iar până la Cincinnati Open, pe hard, mai e o lună – îi deranjau coafura câteva meciuri pe zgura românească?

Astăzi ne așteaptă o confruntare care poate să fie memorabilă, între Sorana Cârstea și Andreea Mitu, Monica Niculescu va lupta cu brazilianca Pereira, iar Alexandra Dulgheru cu americanca Tatishvili și cu genunchiul.

Haideți la tenis, să le aplaudăm pe fete și poate avem noroc și de un selfie cu Simona!