Servicii politice all inclusive

Redactor:
Marian Sultănoiu
Servicii politice all inclusive
Adică: ProRomânia și PLUS! Adică: Liviu Dragnea, compania de sunete diverse! Adică: lideri PNL? Adică: USR? Adică: și Iohannis (că de Băsescu și de protocoale știam)? Marian Sultănoiu: Poate că statul paralel suntem noi

Știu, o să mi se spună că melanjul acesta e o poveste, o marotă, un arsenal, închipuit, de luptă a unora împotriva celorlalți.

O fi, ce să zic, dar atâta timp cât fiecare îl acuză pe celălalt – fiecare de faptul că e omul statului paralel, înseamnă că știu ei ceva și că toți ai lor, care au sărit în echer pentru aflarea adevărurilor dureroase, sunt paraleli cu noi: toți ai noștri.

După cum știți, personal, lucrez cu materialul clientului, ca să nu încapă îndoieli și nelămuriri, considerând că spusa omului în cauză este mai tare decât o mie de fotografii ale preopinenților pe diverse canapele, în jurul diferitelor mese/agape/sufragerii, „învederate” de abundente postări pe Facebook. Deși nici declarațiile nu mai sunt ce-au fost, de vreme ce „oameni de bine” – vezi-l pe comicul Bădulescu – cel care azi, țipă că ar fi mințit, penal, în ancheta Procuraturii, într-o virtute strâmbă a dreptului de apărare a mișmașurilor de partid – când partidul i-o cere – mâine o-ntoarce, ca Didina Mazu, la Ploiești, prin spatele lui Iancu Pampon.

Oricum, decât povești, mai bine vorbe!

Uite ce spune Dragnea:

„Securiștii și-au făcut două partide. Unul pe stânga, unul pe dreapta. Pe stânga e partidul lui Maior și Coldea, Pro România și pe dreapta partidul lui Cioloș. E simplu. Asta arată o foarte mare disperare. Faptul că au început să desfacă conservele arată o mare disperare, ceea ce e de bine”.

Adică: ProRomânia și PLUS!

Dar ce spune Ponta: „Îmi aduc aminte că tu (adică Dragnea – n.a.) tăiai porcul la vila T14 a SRI și alergai mesenii cu șoriciul (în furculiță, cred – n.a.) Îmi aduc aminte că tu ai comandat vin scump din America, să îl faci cadou lui Florian Coldea de ziua lui, să îl impresionezi și, după alegerile din Decembrie 2016, tu ai fugit la Coldea să îl rogi să îl convingă pe Iohannis să te pună premier. Îmi aduc aminte că tu îl băteai la cap pe George Maior să o angajeze pe iubita ta de atunci la SRI (că erai căsătorit nu contează, că tu ești cu „familia tradițională”). Și tot explicai că ea știe rusește, că a studiat la Moscova. Să îmi aduc aminte că în ziua în care ai fost prima dată condamnat de ÎCCJ, în 2015, ai venit la mine în birou și m-ai bătut la cap să mergem la „băieți”, la SRI, să le ceri ajutorul la recurs? (În consecință, așa a ajuns Dragnea la T14, ca să-l pârlească pe șoric…)

Adică: Liviu Dragnea, compania de sunete diverse!

Dar și părți din PSD – insule mai mari, mai mici sau egale cu Belina, după cum susținea Dragnea, atunci când răspundea unei întrebări despre viitoare plecări de aleși din PSD: „Dacă nu mai e niciun acoperit în PSD, nu mai pleacă. Dacă mai e, mai pleacă„.

Și tot Ponta, cu șantaj: „Am jucat tenis la SRI cu unul din liderii PNL. Nu mă apuc să spun cine e.(…) Dacă cumva iese și spune vreo prostie, îi spun numele. Așa a fost și cu Liviu Dragnea, de aia am spus. Elena Udrea nu era invitată la evenimente, Alina Bica era mereu pe acolo.”

Adică: lideri PNL?

Și apoi ce spunea președintele SAR, Alina Mungiu-Pippidi: „Putem investiga ce firme are SRI și în ce organe de presă au acțiuni direct sau indirect? Măcar să ne propunem să vedem imperiul manipulării de aproape? USR, prin Matei Păun, a făcut dealul cu „tehnocrații”, în schimbul promiterii sprijinului de presă, care până atunci băgase USR sub preș, cum fac cu tot ce e spontan și unde nu plătește nimeni”.

Adică: USR? (Sigur, la momentul respectiv, Nicușor Dan a respins acuzațiile precum că USR ar fi fost ajutată de Servicii, anunțând că o va da în judecată pe Mungiu).

Și ce spunea Traian Băsescu:

„Devenise prim-vicepreședinte la PNL (Klaus Iohannis – n.a.), nu mai era un simplu primar. Eu nu am știut că are un dosar de incompatibilitate. Am avut discuții cu mai multe instituții când am aflat. A început campania. E o situație delicată să scoți un candidat acum din cursă. Am vorbit și cu SRI, și cu Parchetul„.

Adică: și Iohannis (că de Băsescu și de protocoale știam)?

În consecință, întrebarea care a mai rămas de pus este: cine este, de fapt, statul paralel, domnilor?! Sau, poate că noi, chiar noi, toți ceilalți, civilii, suntem statul paralel, paraleli fiind cu adevărurile la garniță ale acestor oameni?

Știu, nu-mi va răspunde nimeni, ca să nu alunece pe banană.

Dar dacă eu, sau dumneata, sau dumnealui, sau altcineva, pentru că nu mai poate, nu mai rezistă, nu mai are gaz, ca să respire, ar vrea să facă, totuși, oleacă de politică, ceva, ca să mai aibă un cuvânt de spus, un dram de putere, un pic de „expunere”, în ce partid ar trebui să meragă/să se înscrie? În ce parte a politicii ar trebui să se încreadă?

Încotro ar trebui s-o apuce, în așa fel încât să poată afla, măcar el, cum se face politica liberă de servicii all inclusive?!

Sau nu poate?

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Scene de groază la Spitalul Județean din Ploiești. De ce au sărit bolnavii la bătaie
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Avertismentul Greenpeace: Apa contaminată de la Fukushima ar putea schimba ADN-ul uman
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Avertismentul momentului de la Banca Transilvania: te costă enorm dacă nu ești atent la așa...
ADIO, mască de protecție! Ludovic Orban a transmis cine nu va mai purta masca chirugicală
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine sunt miliardarii necunoscuţi ai lumii. Au averi fabuloase, de care aproape nimeni nu ştie,...
Inchide