Sfârșitul marii potlogării din Herăstrău

Sfârșitul marii potlogării din Herăstrău
Astăzi, Justiția a pus capăt marii potlogării din parcul Herăstrău, inițiată de Crin Antonescu pe când era ministru al Tineretului și Sporturilor: cedarea ilegală a 7 hectare din parc către afaceriștii firmei private BTT, în scopul desfășurării de activități sportive.

Sporturile promovate de respectivii au fost halbere și coniac-canoe în cele 7 cârciumi ridicate în timp record  din iarba verde până la un metru de terenurile de tenis.

Zona a intrat acum în posesia Primăriei Capitalei, adică a fost redată bucureștenilor. Primarul Oprescu declară că va dărâma cârciumile cu pricina. Așteptând să le văd rase, reiau acest text, publicat în Gândul cu 4 ani în urmă, când, ca singură formă de protest ce îmi mai rămăsese, am încetat să joc tenis acolo.

Cârciumile ierbivore

Publicat la: 18.06.2011

Azi a fost ultima zi în care am jucat tenis la baza BTT din parcul Herăstrău. Un sfert de veac am bătut mingea pe aceste terenuri, am tovarăși și amintiri de neuitat, mi-e greu să plec, dar nu mai sunt în stare să fac față atacului societății „de consum”. Cu niște ani în urmă, am încercat să opresc năvala mașinilor pe aleile parcului – nu am reușit decât pentru o scurtă perioadă. Acum, de peste tot, în jurul terenurilor mârâie joagăre, bormașini, freze, mirosul de motorină arsă se amestecă cu praful de ciment, mareței opere de construire a capitalismului de cârciumă nu îi mai stă nimeni în cale. Incredibil, pe o arie de 500mp se înghesuie nu mai puțin de 7(șapte) cârciumi, care mănâncă, firește, din spațiul verde. Cu excepția „profesioniștilor ” care se mută dintr-una într-alta, nu știu cine ajunge să umple acest complex de antrenament pentru paharling – unde mai pui că am fi și în criză.

Mă rog, la urma urmei e treaba celor care bagă banii și fiecare cu sportul lui, dar tenisul ce vină are să fie hăituit în felul asta? Din nou, pe alei e gip, limuzină lângă gip, limuzină, așa că poți să faci o cură de gaze de eșapament în caz că îți lipsește fumatul. Cât despre juniorii care trag toate astea în piept la antrenament, ce să mai zic…

Cândva, primarul Oprescu dărâma cu mare tam-tam niște bodegi clandestine prin Herăstrău. Refuz să cred că exista un plan urbanistic legal care să admită acest măcel verde, dar dl.Oprescu e probabil prea ocupat cu campania pentru al doilea mandat ca să mai dea prin parc.

 

Inchide