Și cu Orban – zece, care-i și întrece

Redactor:
Lelia Munteanu
Și cu Orban – zece, care-i și întrece
Urmașul Brătienilor preferă mai bine „Meșterul Manole".

De ce are pesedeul dever mare în alișverișul ăsta cu scaune la Bruxelles? Pentru că Jupân Dragnea se rezumă la legumicultură.

Azi, de pildă, la Dăbulenii Doljului, alături de nașa Olguța, flutura  țanțos în fața camerelor un buchet de cartofi dulci. A și declarat, gospodărește: „Decât să aducem 100.000 de oameni la Romexpo într-un miting (…), mai bine preferăm” să rămânem pe tarlaua noastră de campanie, (Haștagiștii nu pătrund mai departe de lanurile de rapiță, pentru selfiuri).

Problema urmașului Brătienilor, cunoscutul chitarist & gurist Ludovic Orban, e că a dat-o-n zootehnie și riscă să transforme europarlamentarele în Războiul Oii cu Petre Daea (un Joseph Daul al PSD): vrea să scoată „Miorița” din programa școlară.

Aseară, la o întâlnire cu oameni de afaceri, semi-șomerul care conduce PNL a bricolat o analiză propagandistică: „(…) sunt niște chestiuni acolo care intră în subconștientul copilului care învață această poezie (…), care reflectă o mentalitate contrară unei societăți care trebuie să evolueze, care trebuie să se dezvolte, care trebuie să bată cărări nebătute, trebuie să recupereze trecutul pe care l-a moștenit nu din cauza noastră”.

E clar: Ludovic Orban preferă mai bine, vorba lui Dragnea, „Meșterul Manole”. E gata să zidească un electorat care votează PNL cu ochii închiși într-o construcție fără proiect, zămislită de stihiile minții sale. 

Inchide