Și, dacă pică Dragnea, va fi bine?

Redactor:
Clarice Dinu
Și, dacă pică Dragnea, va fi bine?
Niciun nume nu ar fi fost mai potrivit decât Belina pentru a ipostazia momentul pe care îl trăiește azi România. Rezonanța latinescului belli - războaie în traducere - însoțește mutările făcute de politicieni, DNA, presă pe câmpul de luptă. Pentru că, dacă mai era vreo îndoială, ea a fost astăzi spulberată. Este război.

Pe lista neagră a DNA-ului Laurei Codruța Kovesi, cel mai urât personaj al zilei, au intrat astăzi Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, doi dintre miniștrii loiali lui Liviu Dragnea, care au probleme acum tot din cauza lui. Și-au pus semnătura pe două hotărâri de Guvern dând, în final, pe mâna TelDrum, Insula Belina, de unde șeful PSD posta pe Facebook poze cu știuca-n cârlig. Într-un comunicat, DNA bate apa în piuă pe balta lui Dragnea, explicând pe câteva pagini cum sus-numitele au comis ilegalitatea și au făcut ceva manevre ca să-și satisfacă șeful de partid. 

Odios! Însă mult mai odios este faptul că bomba a fost detonată după patru ani de zile în care toate firele au fost vedere.

Cele două hotărâri de Guvern au fost publice. Imediat, după adoptarea lor discretă,  Gândul a scris,pe 1 decembrie 2013, pe larg despre afacerea Belina și ițele care duc la TelDrum-ul lui Liviu Dragnea. (Materialul pe larg aici). 

Ce să înțelegem de aici? Că procurorii DNA nu știu să citească? Sau că doar au așteptat momentul potrivit? Citind comunicatul DNA, în care acuzațiile sunt construite pe cele două documente publice, vechi de patru ani, probabil a doua variantă este cea corectă. 

Dosarul a fost scos chiar în momentul în care DNA și șefa sa, Laura Codruța Kovesi, se află în centrul unui scandal fără precedent în Justiția din România și care se amplifică de la o zi la alta. Pe de o parte, ca sa-și scape pielea, o serie de personaje cuplate la sistem, acum sau în trecut, au început să dea din casă. Pe de altă parte, procurori și judecători din CSM, organism care este definit prin Constituție ca garantul independenței Justiției, recunosc presiunile la care sunt supuși și devoalează concubinajul toxic DNA – SRI. Șantaje, dosare la comandă, abuzuri care zugrăvesc un tablou sinistru al României în 2017, întoarsă nostalgic către epoca RPR-ului, în care etichetele de dușman al poporului erau lipite de privilegiații momentului. 

Dezamăgiți profund de ceea ce s-a întâmplat în cei 28 de ani de democrație, mulți aplaudă. Deseori, scuza este „eu nu am nimic de ascuns, nu are ce să mi se întâmple”. Într-o lume ideală, poate. Drumul spre iad e însă pavat cu bune intenții. În lipsa conservării și protejării unui echilibru democratic, nu întâmplător consfințit constituțional, foamea de putere va lua mințile și celor cărora acum li se pune icoana pe perete. 

Dacă ura va lua locul dreptei judecăți, România va rata, încă o dată, șansa să-și apere libertatea. Acum poate pică Dragnea. Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor! În veselia isterică vor fi uitat că după ușă îi așteaptă scaunul electric. 

 

 

 

 

 

 

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce s-a ales de Patrick Cioacă, fiul Elodiei. Ce decizie radicală a luat băiatul după...
Ce salarii au angajații RCS & RDS. Se câștigă mai bine decât ai fi crezut
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide