Și dacă Victor Ponta va avea o surpriză?

Și dacă Victor Ponta va avea o surpriză?
Publicat: 08/11/2014, 21:54

Victor Ponta, un fan al spectacolului televizat, în care el să fie personajul principal, evident că se vrea în prime-time. Odată ce s-a văzut cu 40,33% în tolbă, ceea ce i-a confirmat postura de câștigător al primului tur, și-a aranjat, strategic, patru apariții televizate, cu temă, format și moderator, și l-a provocat pe Klaus Iohannis.

Ce face Klaus Iohannis? Spune că o dezbatere ar trebui să aibă loc pe un teren neutru, într-un mediu nepartizan, nu în studio-ul unei televiziuni. Perfect de acord. O astfel de dezbatere nu ar trebui plasată în lăcașul de cult al vreunui candidat, nici moderată de un pseudojurnalist ostil sau partizan. Acest principiu nu este însă aplicabil decât într-o societate sănătoasă, între două partide/alianțe cu o oarecare decență. Dar când vine vorba despre PSD și strategia aplicată, cu siguranță principiile nu sunt incluse. Iar omul de rând, alegătorul simplu, o să rămână, în urma manipulării PSD, cu o singură idee: Klaus Iohannis fuge.

Și fix pe mesajul acesta se și marșează. Liviu Dragnea, cu chef de glume, îi răspunde ironic propunerii lui Iohannis, spunând că „are o problemă cu spațiile și ce merge după regulile feng-shui”, Victor Ponta se amuză de joc și chiar îl întărește. „Eu spun la Pârtești, Iohannis spune la Sibiu”.

Când PSD pare că are frâiele și face tot posibilul ca Iohannis să nu-i accepte condițiile și astfel să pară că îi e frică de confruntări, singurii care mai pot furniza o surpriză nu pot fi decât cei de la ACL.

Când ești clasat pe locul doi, la diferență de zece procente, e clar că ai de recuperat. În principiu, nu ai nimic de pierdut, de aceea trebuie să tragi tare să micșorezi diferența și, de ce nu, să și câștigi. Dacă asta înseamnă o confruntare directă cu contracandidatul, indiferent unde are loc, ar merita măcar un moment de gândire.

Da, Victor Ponta și PSD vor niște dezbateri aberante. Noi, cei mai buni, aranjăm tot. Cine, unde și când facem dezbaterea. Nu vrea Iohannis să vină acolo? Nicio problemă, ne proptim doar noi la televizor și vorbim doar noi. Și atunci, strategia PSD funcționează perfect, iar mesajul „Klaus Iohannis fuge” prinde credibilitate.

E bine să te duci la televiziunile care nu-ți sunt partizane? Nu prea, te cam bagi singur în gura lupilor, plus că nu e deloc corect ca unul dintre candidați să fie tratat diferit doar din cauza/datorită unei afilieri politice a conducerii instituției de presă. Dar cât de satisfăcător va fi să te duci la ei acasă și să-i învingi în propriul lăcaș, cu propriile arme? Incredibil de satisfăcător. Klaus Iohannis, împreună cu staff-ul lui, ar trebui să fie dornic și să facă tot posibilul să ne arate că merită (dacă merită) să fie președinte și că este capabil să-l învingă pe Victor Ponta oriunde, oricând, cu oricâte camere de filmat în jur și cu orice moderator.

A se aminti că cele mai de succes victorii ale unor politicieni au fost atunci când i-au învins pe moderatorii ostili. În acest caz, Mihai Răzvan Ungureanu și Crin Antonescu, ambii invitați la Mihai Gâdea. Ambii au fost puși la colț, s-a țipat la ei, au fost jigniți și învăluiți cu minciuni. Ambii, însă, au dat dovadă, fără să se bage în mocirlă, că sunt deasupra jocurilor infecte. Ambii au reușit să iasă nu doar cu fața curată din platoul televiziunii, ci de-a dreptul învingători.

Iohannis deja și-a format electoratul. Acei 30,37% dintre români care deja și-au pus ștampila pe el. Pentru a-i convinge pe restul de cel puțin 10%, nu mai poate sta deoparte. Românii care nu l-au votat în primul tur au nevoie de mai mult, au nevoie să vadă atitudinea, răspunsurile și argumentele pe care le dă Iohannis direct în fața contracandidatului.

Pe Victor Ponta îl știe toată lumea, i se cunosc plusurile și minusurile. A demonstrat că poate fi încurcat de un interlocutor bun, cu întrebări și contraargumente bune. Acum, românii care nu l-au votat pe Iohannis în primul tur și care sunt de dreapta vor și trebuie să vadă și cine e Iohannis. În conferințe de presă fragmentate de televizuni după bunul plac, omul care se uită la televizor nu va vedea niciodată de ce l-ar vota pe Iohannis și nu pe Ponta.

Dacă lupta între platourile de televiziune și cadrele universitare nu-și găsește învingătorul, iată că Traian Băsescu a mai lansat o propunere: dezbatere la Cotroceni. Și, ca să nu mai existe acuze de băsiști și non-băsiști, Băsescu nu se va afla în Palat la momentul dezbaterii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Cum a fost ucisă Mirela, de fapt! Chinul de nedescris la care a fost supusă
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Românii mai pot beneficia de ea doar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, sedus de o ispită de la „Insula...
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Cum a fost ucisă Mirela, de fapt! Chinul de nedescris la care a fost supusă
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Alertă de vreme extremă: De la călduri amorțitoare la ploi torențiale, lapoviță și ninsoare
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Tipul de personalitate prezice cine este sau nu fericit, dar și cine este într-o relație