Simona – învinsă, dar nu îngenuncheată de Cyborgina Carolina

Simona – învinsă, dar nu îngenuncheată de Cyborgina Carolina
M-a trecut un fior în setul 3, văzând-o pe Wozniacki cum, după peste 2 ore de joc dur, scoate, scoate, scoate tot, din toate pozițiile, alergând fantastic și lovind adânc și aspru mingi pe care alte jucătoare ar fi zis bogdaproste că le-au retrimis oricum, undeva în terenul advers. În meciul acesta, nu Simona a fost un Djoković feminin.

     Defensiva de cyboargă a danezei blonde i-a topit resursele fizice Simonei.  Când trebuie să lovești din răsputeri de 6-7 ori la rând ca să faci un punct, chiar dacă-l câștigi, asta lasă urme.

     Și a mai fost ceva: în prea multe momente importante, Simona a greșit mingi avute în rachetă, în apropierea fileului. Boală veche. Drive voleul a fost nesigur, voleul nu mai vorbesc, scurtele și contrascurtele executate fără convingere, cu excepția unui singur schimb de astfel de lovituri, până acum punctul turneului de la Stuttgart, încheiat cu un extraordinar cros scurt, liftat ușor cu o singură mână, caz rarissim la Simona!

     Când Wozniacki a revenit de la 0-3 în setul 2 și s-a ajuns la 5-5, am văzut-o pe Simo respirând greu, cu mâinile căzute pe lângă corp. Efortul de a face față mecanismului Caroline era enorm. Am crezut că meciul se termină atunci, în 2 seturi. Nici acum nu știu cum a reușit Simona să se tragă de ceafă din groapă și să câștige setul.

     Nu mi-am făcut însă iluzii, meciul acesta Simona nu l-ar fi putut câștiga decât în 2 seturi, era clar că nu mai are energie pentru setul decisiv.  Rămân cu un semn de întrebare – de ce antrenorul-tată al Carolinei a venit la bancă de vreo 4 ori, și cu folos, în vreme ce Victor Ioniță n-a fost chemat niciodată.

     Meritul Simonei este că a luptat până la ultimul punct – la 5-1 și serviciul pentru Wozniacki a respins 4 mingi de meci, reușind să câștige un ghem care a durat 10 minute!

     Până la urmă, inevitabilul s-a produs, dar Simona Halep a „murit” în picioare, în fața fostului nr. 1 mondial, Caroline Wozniacki, astăzi mai tare decât ea.

Inchide