• Publicat:
Puterea Gândului

Sing-Sing-ul României centenare

Sing-Sing-ul României centenare
Siguranță și încredere? Două glume bune. De fapt nereușite. Mihai Găinușă ne avertizează ce se va întâmpla dacă Europa ne returnează rețelele de infractori

Ei bine, nu. Ei bine, e România celor n-șpe mii de poliții, locale, rutiere, militare, criminalistice. Unde ofițerii merituoși își bagă picioarele în meserie, se pensionează la 45 de ani și se apucă de afaceri. Unde tinerii abandonează meseriile tradiționale pentru a îngroșa rândul polițiștilor locali. Ce rost are să schimbi robinete sau să ari câmpul, când poți avea o uniformă nouă, un salariu bunicel și o mașină cu care să te plimbi, printre mândre, prin sat? E România în care cetățenii strânși într-o piață publică sunt gazați de jandarmii care își abandonează o colegă în mijlocul huliganilor. Huligani pe care nu sunt în stare să-i potolească.

Țara în care șeful unor jandarmi care dau jos din mașină turiști străini și-i bat măr, iar pe jurnaliștii străini îi bagă în dubă, e propus pentru avansare, pensie specială și statuie.

Unde un polițist de la Rutieră, nedescoperit sau acoperit cu grijă de colegi, pipăie copiii prin lifturi. Unde altul își împușcă copilul de trei ani și apoi se sinucide.

Siguranță și încredere? Două glume bune. De fapt nereușite.

Trăim timpuri în care nu mai poți merge cu un copil la meciuri pe stadion, fiindcă oamenii de ordine sunt doar o glumă colorată în galben, iar jandarmii au treabă cu gazat filosofii de 102 ani. În rest, bețe, fumigene și scuipați la greu. Apoi terenuri suspendate. Dar nu contează, oricum avem fotbal de județeană. Avem și circulație rutieră de India, fără reguli, fără civilizație, fără minte. Și fără control.

Cum nu era destul, avem și o inițiativă inconștientă total a unor parlamentari PSD: suspendarea permisului la 45 de puncte. Nu la 15, ca până acum. Că suntem și noi grăbiți, spun inițiatorii. Și spitalele sunt pline. Mă întreb ce rost mai are să se dea examen pentru permis auto?

Poate vă întrebați de ce acest reviriment al infracțiunilor în România lui 2018? Păi, întrebați-vă ce pățesc infractorii. 77 de fiare care au abuzat copii în ultimii 2 ani scapă fără închisoare. Statistic, două minore sunt violate zilnic în țara Polițiilor. Uitați-vă la preotul care beat, a omorât cu mașina o persoană și a fugit de la locul accidentului. Nicio zi de închisoare. Recidiviștii lui Tudorel ies pe bandă rulantă. Gem bibliotecile închisorilor de cărțile infractorilor care abia știu să se semneze. Ghiță râde de Justiția română cu gura până la urechi în Serbia. Mazăre în Madagascar. Infractorii fac legi și schimbă completele de judecată. Avocatul poporului? O marionetă șuie, care fuge ca un laș în vacanță.

Dacă așa arată statul de drept, atunci înțeleg de ce turcii sunt fani Erdogan. Iar România Centenară, își pare rău să vă spun, dar a redevenit doar un pașalâc. În care cine are punga cu galbeni mai mare, ajunge domnitor. Funcțiile publice se cumpără, agenții de poliție se aranjează între ei pe posturi călduțe, justiția îi mângâie duios, ca o mamă, pe infractori, baronii împart mărinimoși sinecuri și beizadelele dau cu tifla contribuabililor.

De fapt, tu ești inconștient, dacă îți lași copilul să meargă singur pe stradă cu cheia în buzunar. Dacă nu îți pui gratii la geamuri la parter și alarmă la mașină. Dacă nu-ți supraveghezi copiii dus-întors de la școală. Dacă vecinii nu pun interfon, ca să nu se drogheze aurolacii în scara blocului. Să ne apărăm singuri. Chiar și de Poliție, dacă trebuie.

Și să ne rugăm să nu ne scoată lumea civilizată din UE. Că dacă ne returnează Europa rețelele de infractori, singura soluție rămâne Catedrala Neamului. Nu, nu pentru rugă, că ne-am rugat degeaba să nu ne mai fure impozitele pentru construcția ei. Doar îi punem niște gratii la geamlâcuri, zid are și o facem Sing-Sing-ul României centenare.

 

Inchide